Quantcast

Šiauliams trečią kadenciją vadovaus A. Visockas, turės daugumą taryboje

Savivaldos rinkimai Šiauliuose baigėsi pirmajame ture – meru trečiai kadencijai perrinktas nuo 2015 metų miestui vadovaujantis nepartinis Artūras Visockas, o jo suburtas komitetas „Dirbame miestui“ taryboje išsaugos daugumą.

Suskaičiavus duomenis visose 34 rinkimų apylinkėse, už A. Visocką balsavo beveik 66 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Artimiausias jo konkurentas konservatorius Martynas Šiurkus gavo kiek daugiau nei 9 proc. balsų.

A. Visockas teigė, kad rinkimų rezultatai atitiko jo lūkesčius.

„(Rezultatus vertinu – BNS) kaip žmonių sprendimą išaugusį iš pastarųjų ketverių metų darbo – taip ir vertinu. Man smagu, kad šitas sprendimas yra teisingas, nes mes tikrai stengėmės. Nepradėsiu kalbėti skaičiais, bet principo prasme, žmonės tai matė, ir jie nori matyti, kad šitoks darbas toliau tęstųsi“, – paskelbęs savo pergalę rinkimuose BNS teigė A. Visockas.

2015 metais jam prireikė antro turo, kad būtų išrinktas ketvirto pagal dydį Lietuvos miesto vadovu, tuo metu 2019 metų rinkimuose dabartiniam Šiaulių merui pergalę pavyko iškovoti pirmajame rinkimų ture.

A. Visocko vadovaujamas komitetas „Dirbame miestui“ Šiauliuose pirmauja ir tarybos rinkimuose – su kiek daugiau nei 50 proc. balsų jie gautų 18 vietų iš 31. Artimiausi konkurentai konservatoriai yra surinkę beveik 10 proc. balsų ir pretenduoja į keturis mandatus, „valstiečiai“ su daugiau nei 9 proc. balsų – į tris.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, socialdemokratai ir komitetas „Šiaulių labui!“ su 5–6 proc. rinkėjų balsų pretenduoja gauti po du mandatus.

Pasak A. Visocko, Šiaulių miesto taryboje išsaugota dauguma užtikrins darbų nepertraukiamumą.

„Rinkimai yra labai pavojingas laikotarpis – darbai gali nutrūkti pusmečiui ar kuriam laikotarpiui, arba nenutrūkti. Šiuo atveju darbai nenutrūks – tai yra didžiulė vertybė“, – teigė A. Visockas.

„Aštuoniolika vietų reiškia ne ką kitą, kaip galimybę girdėti nebūtinai politiką, o bet kurį miesto gyventoją, kuris pateiks gerą idėją ir ta idėja nebus jo asmeninė, o viešam interesui skirta idėja“, – pridūrė jis.

„Mūsų atveju, tas didžiulis automobilis nereiškia, kad tu pervažiuosi mažus šalia važiuojančius automobilius. Tai reiškia, kad tu tiesiog daugiau dirbsi“, – kalbėjo trečiajai kadencijai perrinktas Šiaulių meras.

A. Visockas neatmetė, jog net ir jo judėjimui turint daugumą prie jos bus kviečiamos jungtis ir kitos politinės jėgos.

„Gali būti, kad mes atversime savo programą bet kuriai politinei jėgai, kuri pasirašys. Jeigu šita programa jiems tinka, jie kartu su mumis galės ją įgyvendinti“, – teigė jis.

Šiaulių meras neslėpė rimtai svarstęs dalyvauti 2024 metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose, tačiau tikino, jog miestui vadovaus visą kadenciją. 

„Aš esu tas, kuris davęs pažadą, jo laikausi. Jeigu aš rinkimų kampanijoje to nesakiau (apie dalyvavimą Seimo rinkimuose – BNS), vadinasi, aš ir būsiu visus ketverius metus meru“, – tvirtino A. Visockas.

„Kitaip aš būčiau atsiklausęs gyventojų, ar jie paleis mane po dviejų metų dar prieš eidamas į rinkimus“, – pridūrė jis.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių