Quantcast

Seimui teikiamas siūlymas valstybės kontrolieriumi skirti M. Macijauską

  • Teksto dydis:

Seimui antradienį teikiamas prezidento Gitano Nausėdos siūlymas valstybės kontrolieriumi skirti Mindaugą Macijauską, šiuo metu einantį valstybės kontrolieriaus pavaduotojo pareigas.

Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria penkerių metų kadencijai. Dabartinio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio kadencija baigiasi balandžio 14 dieną.

Pristatydamas savo pasirinkimą, G. Nausėda pabrėžė, kad koronaviruso sukelta krizė ne tik išryškino senas valstybės valdymo problemas, bet ir iškėlė naujų reikalavimų ateičiai. Pasak jo, būtina dar uoliau siekti geros vadybos ir efektyvaus valstybės lėšų naudojimo – ypač sveikatos apsaugos ir švietimo srityse.

Prezidentas pažymėjo, kad kokybiški auditai, kurių rekomendacijos įgyvendinamos visos valstybės mastu, yra būtina sąlyga gerovės valstybei kurti.

M. Macijauskas darbą Valstybės kontrolėje pradėjo 2002 metais, per tą laiką diegė tarptautinius audito standartus bei kokybės valdymo sistemą. Nuo 2016 metų rugsėjo M. Macijauskas yra Europos investicijų banko (EIB) Audito komiteto narys. 2018 metų birželį jis tapo valstybės kontrolieriaus pavaduotoju.

Kandidatas į valstybės kontrolierius yra baigęs verslo administravimo ir viešojo administravimo studijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,Nauseda pabreze ,kad corona viruso sukelta krize ,

,,Nauseda  pabreze ,kad corona viruso sukelta  krize , portretas
ne tik isryskino SENAS valstybes valdymo problemas, bet ir iskele nauju reikalavimu ateiciai, pasak Nausedos reikia dar UOLIAU SIEKTI ,,,geros vadybosir efektyvaus valstubes lesu naudojimo,,,Reiskia sis macijauskas darbuojai porceliuodamas valsytybes lesas y kaire ir y desine vyr. sulerio pavaduotoju nuo 2002 metu neefektyviai ir su daugeliu problemu .....todel Nauseda jy stato is pavaduotojo ,y vyriausiojo posta --kad ateity dar NEEFEKTYVIAU naudotu valstybines lesas---Nauseda --JY vyt reikia nachren ,o ne vyriausiu statyt...ir ieskot efektyviai ,protingai ir saziningai dirbancio specialisto....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių