Quantcast

Seimui prisistatė kandidatas į kanclerius: sieks inovacijų ir pažangos

Kandidatas į Seimo kanclerio pareigas ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto profesorius, tarptautinio verslo ir vadybos ekspertas Modestas Gelbūda teigia, kad norėtų parlamento kanceliariją paversti sklandžiai ir efektyviai dirbančia, inovatyvia institucija.

„Norėčiau, kad galų gale būtų dvi žmonių grupės laimingos – kad būtų laimingi Seimo nariai, jaustųsi gerai dėl tų paslaugų, kurias gauna iš kanceliarijos, ir kad žmonės kanceliarijoje būtų laimingi dirbdami ir pirmadienį eidami į darbą jie džiaugtųsi, galvotų, kaip įdomu, gera dirbti ir mes suprantame, kodėl tą darbą darome“, – antradienį Seime sakė jis atsakydamas į parlamentarų klausimus, kaip atrodytų ideali Seimo kanceliarija.

Kandidatas save apibūdino kaip vadybos mokslininką ir vadybos praktiką, tvirtino į Seimo kanceliariją žiūrintis globaliai.

„Man tai nėra tik ūkinė veikla, tai yra labai svarbios institucijos tobulinimas“, – sakė jis.

Man tai nėra tik ūkinė veikla, tai yra labai svarbios institucijos tobulinimas.

Trylika metų studijavęs ir dirbęs užsienyje M. Gelbūda tvirtino sutikęs kandidatuoti į Seimo kanclerio pareigas, nes parlamentas ir jo kanceliarija yra ypač svarbi institucija šalyje.

„Tai nėra maža pieninė rajone. Jei galiu prisidėti prie sklandaus ir efektyvaus institucijos darbo, man atrodo, kad tai yra prasmingas dalykas“, – teigė jis.

Kandidatas neatsakė į klausimus, ką ketintų daryti su Seimo viešbučiu, garažu, autoūkiu. Jis tvirtino neturįs duomenų, jog galėtų spręsti apie jų ateitį, o sprendimus lems ekonominė logika ir ekonominis pagrindimas.

Kalbėdamas Seime M. Gelbūda akcentavo, kad nepriklauso jokiai partijai ir neturi su jomis jokių ryšių, tačiau patvirtino, kad yra patarinėjęs buvusiam Seimo nariui ir eksministrui Algiui Čaplikui bei buvusiam energetikos ministrui Arvydui Sekmokui.

„Tikiu, kad derindamas patirtį ir mokslines žinias, ir nepriklausomumą galėčiau užtikrinti sklandų kanceliarijos darbą“, – sakė kandidatas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen parinktas kandidatas į kanclerius yra vienas iš Baltijos lyderystės ugdymo instituto įkūrėjų, ėjo Žinių ekonomikos forumo tarybos nario, Personalų vadovų profesionalų asociacijos valdybos nario ir šiuo metu eina Nacionalinės moksleivių akademijos Ekonomikos ir vadybos sekcijos vadovo pareigas.

Socialinių mokslų daktaro disertaciją tarptautinio verslo ir vadybos srityje jis apsigynė Alborgo universitete, Danijoje, doktorantūros metu jdirbo vizituojančiu doktorantu Stanfordo universitete (JAV) ir Upsalos universitete (Švedija).

Buvusios Seimo kanclerės Daivos Raudonienės penkerių metų kadencija baigėsi 2019 metų gruodžio 23 dieną.

Nuo to laiko laikinai parlamento kanceliarijai vadovauja kuris nors iš padalinių vadovų.

Pagal Seimo statutą, kanclerį Seimo pirmininko siūlymu penkeriems metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia

pirmiausia portretas
specialiste neisibegek o pamastyk apie esama politpadeti ir salies zmones nes tos javeuro globalistu kontroles zmones nepakes ir iseitis pakartot britu zingsni kuriam rusiasi ir vokieciai o mums deretu susigrazint lita ir atgaivint visa uki ir seimas zmones darbstus bus sunkiau neprazusim taip kad perdaug neisijau.sk i briuselio gleby nes kaip ir d auguma neapsviltum /plunksnu/ nes s parnai dar neisdygo?;;;;;;

Mafijos

Mafijos portretas
perstatinėja savo figūras į naujas vietas?

VALIO ...Leninas --is tremties sugryzo ....

VALIO ...Leninas --is tremties  sugryzo .... portretas
kuris patarinejo super puper aferiugai variugai nustekenusiam lietuvos ekonomika ir isvoges milijardines sumas konservatdegeneratuj Sekmokuj --kury maziausiai reiketu uz nuopelnus tautai ir tevynei susaudyt -pakariant ,minimum kokius 25 kartus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių