Quantcast

Seimo vadovė: nesėkmė dėl Partnerystės įstatymo koalicijai smūgio nesudavė

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina, kad tai, jog pateikimo stadijoje Seime nepavyko surinkti pakankamo palaikymo lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektui, nesudavė smūgio valdančiajai koalicijai. Seimo pirmininkė taip pat pripažįsta Seimo rudens sesijoje ketinanti vėl imtis lyderystės ir savo vardu teikti Partnerystės įstatymo projektą.

„Jei po kiekvienos tarpinės nesėkmės mes imtume daužyti duris ir palikti bendraminčių būrį, tai tikrai nieko politikoje nepadarytume. O kalbos apie problemas, man atrodo, yra šiek tiek tuščia tema, ji dažniausiai kyla be didelio pagrindo“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė teigia ir Seimo rudens sesijoje ketinanti imtis lyderystės bei savo vardu pateikti pakoreguotą Partnerystės įstatymo projektą.

„Toks sprendimas turėtų būti priimtas koalicijoje, bet taip, aš ketinčiau tai daryti“, – patvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

„Manau, kad yra labai svarbi politikų lyderystė ir nebijojimas kalbėti temomis, kurios nėra vienareikšmės ar kurios nėra vienareikšmiškai sutinkamos. Nes kalbėti tik apie tai, dėl ko konsensusas jau yra visuomenėje, yra saugu, bet tai niekaip neužtikrina pažangos“, – taip pat akcentavo politikė.

Jei po kiekvienos tarpinės nesėkmės mes imtume daužyti duris ir palikti bendraminčių būrį, tai tikrai nieko politikoje nepadarytume.

V . Čmilytė-Nielsen taip pat teigia nesureikšminanti fakto, kad jos vadovaujamo Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime nariai balsavo prieš Partnerystės įstatymo projektą, o vienas susilaikė. Jos teigimu, natūralu, kad kai kurie frakcijos nariai kai kuriais atskiraisiais klausimais turi savo atskirąją nuomonę.

„Aš manyčiau, kad nebūtų teisinga apkaltinti tik liberalus dėl nepritarimo po pateikimo. (...) Man, žinoma, apmaudu, kad frakcijos kai kurie nariai nepritarė, tačiau tai nebuvo naujiena. Apie tai esame ne kartą kalbėję, ne kartą diskutavę ir žinau, jog ir tarp liberalų pasitaiko politikų, kurie vienu ar kitu klausimu turi labai konservatyvias nuostatas. Tokia yra realybė“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

„Tai ne tas atvejis, kai reikia pyktis, tai tas atvejis, kai reikia kalbėtis ir galvoti, kaip ateityje mes galėtume užtikrinti pakankamą palaikymą konkrečiai šiam įstatymui“, – taip pat akcentavo ji.

ELTA primena, kad Seime jau pateikimo stadijoje buvo atmestas ir grąžintas tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantis lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektas. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mari

mari portretas
kiek jus visi ant źmoniu purva pilsit,nes kitaip nurimti negalite.Jau tokia ta mūsų tauta.

gan

gan portretas
taiklus ir logiskas kom apibud inimas daznai dauk kalbantis ir protingai s a ve isreis kiantis nevisa dos gali pasigirt protu ypac kai jis itra uktas i siara mastyma blogu jegu o budamas moraliskai apakes nusikalba iki sizofreninio lygio matsi ireminta A padetis bei banknotai uzlipde blaivu mastyma ir akis pakeldama arogancija iki nusikalbeimo matosi gedos neturi uztat ir vyras paliko ir turbut ne 1 ?...

mes

mes portretas
taves neireminom su visa tavo libsutve o balsavom uz valstiecius tai varyk su visa savo sutve pastuos kuriu musu tauta nepripazista kad nebutu pervelu geriau rupikis savo vaikais nes uzauginsi tokiais pat satanistais kaip visa si sutve?;;;
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių