Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: manau, kad jau laikas opozicijai grįžti į posėdžių salę

Manau, kad jau laikas opozicijai grįžti į posėdžių salę, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, pakvietusi boikotą Seimo posėdžiams paskelbusius parlamentarus pradėti pokalbius sudaromoje dialogo grupėje.

„Tikiuosi, kad ši dialogo grupė jau kitą savaitę galės susitikti. Aš savo ruožtu taip pat kalbėsiu su opozicijos atstovais, su frakcijų atstovais, ieškodama taikaus sprendimo. Manau, kad jau laikas yra grįžti į posėdžių salę ir mums diskutuoti apie įvairius įstatymų projektus, apie mūsų iniciatyvas naudojant argumentus, o ne emocijas“, – žurnalistams penktadienį sakė parlamento vadovė.

Pasak jos, jei įsižeidusi opozicija vizgi nuspręstų plenarinių posėdžių salėje vasarą nebepasirodyti, tai atskleistų parlamentarų požiūrį į valstybei svarbius dalykus.

Manau, kad jau laikas yra grįžti į posėdžių salę ir mums diskutuoti apie įvairius įstatymų projektus.

„Manau, kad tai parodytų opozicijos požiūrį į būtinybę jiems dalyvauti priimant sprendimus, kurie yra svarbūs valstybei“, – teigė ji ir pažymėjo, kad parlamentarams dera kilusius klausimus spręsti diskusijų bei balsavimų būdu.

„Man kaip Seimo pirmininkei norėtųsi, kad mes diskutuotume Seimo posėdžių salėje, svarstydami vienus ar kitus klausimus, įstatymų projektus. Juo labiau, kad šioje kadencijoje turėjome labai daug gero bendradarbiavimo pavyzdžių“ – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Sudarys dialogo grupę

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad dar ketvirtadienį opozicijai pakvietus nedelsiant sudaryti pozicijos bei opozicijos dialogo darbo grupę, jau penktadienį ji kreipėsi į frakcijų seniūnus dėl atstovų delegavimo.

„Šiandien, atsižvelgdama į opozicijos prašymą sudaryti Dialogo grupę esamai situacijai spręsti, frakcijų seniūnų paprašiau deleguoti atstovus į ją. Kitą savaitę Dialogo grupė jau galės pradėti savo darbą“, – feisbuke rašė V. Čmilytė-Nielsen.

Seime seniai nematytas konfliktas

Konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos prasidėjo antradienį Seime diskutuojant dėl opozicijos inicijuotos interpeliacijos žemės ūkio ministrui. Opozicija piktinosi tuo, kad valdantieji nesutiko su antradienio posėdžio metu paprašyta pertrauka Kęstučio Navicko interpeliacijai. Jos opozicija paprašė siekdama sau norima linkme pakeisti balsų pusiausvyrą Seime. Tačiau valdantieji trečiadienio rytą sušaukė neeilinį Seimo posėdį. Šį posėdį opozicija boikotavo, o valdantieji balsuodami pritarė K. Navicko atsakymams.

Galiausiai konfliktas įsismarkavo ketvirtadienį. Opozicija, pareiškusi, kad valdantieji negerbia jos teisių, nusprendė posėdžiauti atskirai kitoje posėdžių salėje. Čia per kelias valandas parengė rezoliuciją, kurioje išdėstė reikalavimus valdantiesiems.

Taip pat opozicijos atstovai kreipiasi į Lietuvos Respublikos prezidentą, kviesdami įvertinti pasitikėjimo žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku klausimą, ir ragina valdančiuosius spręsti dėl jo atstatydinimo. Taip pat ragina Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen pasitikrinti, ar ji vis dar turi pasitikėjimą Seime, bei kviečia į atvirą dialogą dėl tolesnio Seimo darbo, kviesdama nedelsiant sutarti dėl naujos politinės kultūros ir sudaryti pozicijos bei opozicijos dialogo darbo grupę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristė

Kristė portretas
Nebemokėkit jiems atlyginimo,neuždirba.Tuoj padarys išvadas

Albinas

Albinas portretas
Kaip balsuoti del bedarbių engimo visi draugiškai prabalsavo, o kaip del savo interesų čia prasideda cirkas. Visi jie imbic_lai.

Tam cha cha keisk dilerį )

Tam cha cha keisk dilerį )  portretas
Komunizmo rytojus tik per alinantį lietuvaičių darbą , nepakeliamus mokesčius , kainas ir už kitų šalių gerovę :) Liberkonservatų šūkiu galėtų tapti :) " viena partija - viena tiesa " - galėtų būti liberalių šūkis :)
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių