Quantcast

Seimo rinkimai Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose: pradedami skaičiuoti balsai

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose į tris laisvas vietas Seime iš viso balsavo 18,82 proc. rinkėjų.

Iš anksto vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose valią pareiškė  4,52 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių, dar 14,3 proc. balsavo apylinkėse, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Per antrąjį turą rinkėjai buvo dar pasyvesni nei per pirmąjį. Prieš dvi savaites savo valią pareiškė 19,95 proc. rinkėjų.

Daugiausia žmonių balsavo Žiemgalos apygardoje, apimančioje Joniškį, Pakruojį ir dalį Šiaulių rajono. Čia savo parlamentarą rinko 25,02 proc. visų rinkėjų.

Gargžduose valią pareiškė 16,43 proc. rinkėjų, mažiausiai aktyvūs buvo sostinės Žirmūnų apygardos rinkėjai – čia balsą atidavė 15,22 proc. rinkėjų.

Nauji Seimo nariai sekmadienį rinkti vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose, nes čia anksčiau išrinkti politikai parlamentarų mandatų atsisakė.

Žirmūnuose išrinkta Aušra Maldeikienė tapo europarlamentare, rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardose rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

Antrajame rinkimų ture Žirmūnuose kovojo konservatorė Paulė Kuzmickienė ir socialdemokratas Gintautas Paluckas, Gargžduose – konservatorė Rasa Petrauskienė ir Centro partijos kandidatas Kristupas Augustas Krivickas, Žiemgalos rinkimų apygardoje – „valstiečių“ ir Centro partijos kandidatė Rūta Janutienė bei socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Balsavimo teisę šiose apygardose turėjo 110 tūkst. 420 rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvė

lietuvė portretas
Jeigu jau Janutienės neišrinkot, tuomet neviauksėkite, kad Lietuvoje nėra teisybės. Kaip balsuojate, tokia ir valdžia. Konservatoriai seniai save diskreditavo, o va - žiū - ir dar pasipildė porele pilkų pelių seime. Todėl, kad veikia, yra aktyvūs, kol prasiveržia prie lovio. Prasiveržus, bus galima ir atsipūsti. Tauta - už borto, į emigraciją darbų ieškoti, o jiems ir čia gerai. Nes sumaniai įvaldė prasiveržimo prie lovio technologijas. Dėl žmonių problemų jiems galva neskauda. Rinkėjai kapituliavo, darykite ką norite.

...

... portretas
Jei rinkimuose nedalyvavo BENT 50% rinkėjų, kalbėt apie kažkokį 'išrinkimą' - AMORALU.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių