Quantcast

Seimo rezoliucija siūloma pasmerkti Rusijos vykdomą istorinį revizionizmą

Šiais metais pasauliui minint Antrojo pasaulinio karo pabaigos Europoje ir pergalės prieš nacizmą 75-ąsias metines, Seimui siūloma priimti rezoliuciją.

Šiuo dokumentu, kurio projektą įregistravo Seimo nariai konservatorius Emanuelis Zingeris, „valstietis“ Arūnas Gumuliauskas ir liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen, siūloma pasmerkti Rusijos Federacijos vykdomą „istorinį revizionizmą ir skleidžiamą dezinformaciją, kuria neigiamas Sovietų Sąjungos, kaip vienos iš pagrindinių Antrojo pasaulinio karo iniciatorių, vaidmuo, siekiant jį perkelti agresijos aukoms ir pateisinti 1939-ųjų Molotovo-Ribentropo paktą ir jo slaptuosius protokolus“.

Rezoliucijos projekte Seimui siūloma kreiptis į Europos Parlamentą, kitų Vidurio ir Rytų Europos valstybių parlamentus, tarptautines organizacijas ir tarptautinę bendruomenę, kviečiant nesitaikstyti ir drauge priešintis Rusijos Federacijos vykdomam istoriniam revizionizmui ir skleidžiamai dezinformacijai.

„Rusijos Federacijos vykdomas istorinis revizionizmas ir skleidžiama dezinformacija yra taip pat skirta pateisinti dabartinę agresyvią politiką ir agresiją prieš kaimynines valstybes, skatinti nepasitikėjimą Vakarų bendruomenėje, skaldyti Europos Sąjungą ir NATO“, – pabrėžiama rezoliucijos projekte.

Šiuo dokumentu siūloma pakviesti regiono ir pasaulio akademinę bendruomenę, pilietinę visuomenę tęsti totalitarinių režimų nusikaltimų žmonijai tyrimus, tirti istorinius faktus ir skleisti tiesą siekiant, kad tokio masto tragedijos niekuomet nepasikartotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigmai

Sigmai portretas
Nepainiok niekas čia nepasiuto tiesiig apmyžo tavo galva.

Sigma

Sigma portretas
Ko čia taip pasiuto Rusijos deržimordų pakalikai, kad taip užpuolė Zingerį? Ar rezoliucijoje ne teisybė įvardijama?.

o

o portretas
kodel nepasmerki savo tautieciu uz palestinos okupacija ir genocida ir kisimasi i kitu tautu gyvenima juk esat meistrai politbardako kuri adresuojat kitiems /gojams/ nes patys is /dievo/ greiciau setono siusti?...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių