Quantcast

Seimo pirmininkė: vykstant Kremliaus karui prieš Ukrainą svarbiausi – saugumo klausimai

Antrus metus tęsiantis Rusijos karui prieš Ukrainą pavasario sesiją svarbiausi bus saugumo klausimai, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Vis dar vykstant Kremliaus karui prieš Ukrainą neabejotinai daugiausia dėmesio ir šioje sesijoje bus skiriama nacionaliniam saugumui ir gynybai. Dėl suprantamų priežasčių dalį planuojamų teisinio reguliavimo pakeitimų reikės priimti skubiai ir aš tikiu, kad Seimas tam yra pasirengęs“, – penktadienį Seimui pradedant pavasario sesiją sakė parlamento vadovė.

Tarp neatidėliotinų darbų ji minėjo Tarptautinių sankcijų įstatymo pakeitimą, kuriuo būtų taikomis griežtesnės baudos už tarptautinių sankcijų Rusijai ir Baltarusijai pažeidimus.

Vis dar vykstant Kremliaus karui prieš Ukrainą neabejotinai daugiausia dėmesio ir šioje sesijoje bus skiriama nacionaliniam saugumui ir gynybai.

„Labai svarbu, kad agresorės verslas neturėtų nė menkiausios galimybės apeiti nustatytų sankcijų“, – pažymėjo parlamento vadovė.

Ji taip pat teigė, kad su nacionaliniu saugumu tiesiogiai siejasi ir žmogaus teisių klausimai.

„Teisinis partnerystės arba civilinės sąjungos sureguliavimas, priimtas Tautinių mažumų įstatymas ar lengvųjų narkotinių medžiagų turėjimo dekriminalizavimas ir toliau išliks mūsų akiratyje, ieškosime būdų šiems klausimams spręsti, kad ir kokių aštrių diskusijų tam reikėtų“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas penktadienį pradėjo pavasario sesiją, kuri tęsis iki birželio 30 dienos.

Pavasario sesijos darbų programos projekte įrašyta daugiau kaip 460 teisės aktų projektų be lydimųjų.

Vyriausybė į sesijos darbų programą siūlo įrašyti 92, prezidentas Gitanas Nausėda – 23, Seimo nariai – 254 teisės aktų projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia ten prie preziudiumo vaivorikstine

kokia ten prie preziudiumo vaivorikstine portretas
LGBTQ -istu veliava kabo ??Antra vertus -karas vyksta ukrainoj , o ne lietuvoj --Lietuva net bendros sienos su ukraina neturi... Maziau kiskit snukius y ta kara --nes sukisit y mesmale [ su jankiu pagelba] ir visa lietuva, iszudysit visus tautiecius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių