Quantcast

Seimo pirmininkė svarsto į KT teisėjus teikti advokato V. Mizaro kandidatūrą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen svarsto į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus teikti advokato Vytauto Mizaro kandidatūrą.

„Frakcijoje buvo įvardyta šita pavardė. Tik tiek, kad jis nėra davęs sutikimo“, – BNS sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Anot jo, frakcijos posėdyje dalyvavusi parlamento vadovė teiravosi, ar ši kandidatūra sulauktų frakcijos narių pritarimo.

„Mes visi vieningai, be didelių diskusijų davėme suprasti, kad pritartume tokios kandidatūros teikimui“, – teigė E. Gentvilas.

Pasak jo, V. Čmilytė-Nielsen dėl šios kandidatūros ketina konsultuotis ir su kitomis valdančiomis frakcijomis.

Seimo pirmininkės atstovai kol kas nepatvirtina, kad jau yra naujas kandidatas į KT.

„Kalbėti apie šį teisininką, kaip apie galimą kandidatą į Konstitucinio Teismo teisėjus, yra per anksti“, – V. Čmilytės-Nielsen atsakymą BNS perdavė jos atstovas spaudai Paulius Žeimys.

Pirmasis apie V. Mizaro kandidatūrą pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

46-erių V. Mizaras yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros profesorius, Žmogaus teisių stebėjimo instituto tarybos pirmininkas, advokatas.

Sausio 14 dieną Seimas paskyrė du naujus KT teisėjus, o Seimo pirmininkės teiktą parlamento Teisės departamento direktoriaus Andriaus Kabišaičio kandidatūrą atmetė.

Atmetus A. Kabišaičio kandidatūrą, KT liko dirbti Dainius Žalimas, nepaisant to, kad jo kadencija yra pasibaigusi beveik prieš metus.

Konstitucija numato, kad Konstitucinis Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu. Teismą sudaro devyni teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai.

KT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Merų rinkimai turi būti renkami Tautos balsavimu.

Merų rinkimai turi būti renkami Tautos balsavimu. portretas
Konstitucinio Teismo STEIGIMAS Lietuvos konstitucijoje nenumatytas.Reiškia ,kad jo priimami įstatymai yra neteisėti ,tik patariamieji.Iš viso tai yra ,kaip privačiai veikianti nelegali institucija tarnaujanti konservatoriams ,tamsiems darbeliams užglostyti.Pagal daugumos nuomonę ,tai neišdraskytas paliktinių rezervas.Atrodo.kad jiems valstybes teisėtvarka visai nerūpi ir nesvarbu,kad valstybė yra nesąžiningai praskolinta ir išvogta.Reikalauti referendumo ir MERUS rinkti Tautai balsuojant.

Renata Sen.

Renata Sen. portretas
Lietuvos Konstitucijoje, kuri buvo sukurta ir patvirtinta Sąjūdžio Protų ir kurioje buvo viskas tiksliai apgalvota bei numatyta, NĖRA deklaruotas joks konstitucinis teismas kuris ne taip seniai buvo sugalvotas nežinia kokiais sumetimais. Ne be reikalo jis vadinamas Dvasių teismu. Kadangi ,,dvasios" tas pats kas Niekas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių