Quantcast

Seimo pirmininkė siūlo paskelbti 2022 metus Jaunimo metais

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen siūlo paskelbti 2022 metus Jaunimo metais.

Tokį nutarimo projektą įregistravusi parlamento vadovė siekia atkreipti dėmesį į Lietuvos jaunimo politikos tikslus ir Lietuvos jaunimo problemas šalies viduje bei užsienyje.

V. Čmilytė-Nielsen reiškia „susirūpinimą dėl pasaulį veikiančios COVID-19 pandemijos ekonominių ir socialinių pasekmių savarankišką gyvenimą pradedantiems jaunuoliams – jų sveikatai, įsitvirtinimui Lietuvoje, pilietiniam aktyvumui“.

2022 m. bus minimos Lietuvos jaunimui svarbios sukaktys: Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos trisdešimtmečio ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos penkiasdešimtmečio įsteigimo jubiliejai. Siūlydama paskelbti 2022 metus Jaunimo metais Seimo pirmininkė ragina įvertinti jų „istorinį indėlį, prisidedant prie Lietuvos jaunimo vienijimo Lietuvoje ir pasaulyje bei jaunimo politikos formavimo“.

Nutarimo projekte pasiūlyta Vyriausybei iki 2021 m. spalio 1 d. parengti Lietuvos jaunimo metų programą ir ją patvirtinti, o 2022 metų valstybės biudžete numatyti lėšų jai įgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Kada baigsis visokių čmilyčių era? Kitaip - galas Lietuvai!

Burzuazinis nacionalistas

Burzuazinis nacionalistas portretas
Vajeeeee, kaip aktualu... O mes siulome skelbti uzslaptintu 75 metams kgbistiniu nusikalteliu paviesinimo metais.

Vadink nevadinęs

Vadink nevadinęs portretas
Ką išsirinkome tą ir turime. Reikia tikėtis kad po 2024-ųjų šėtoninių kova prieš šeimą baigsis. Tikėkimės kad dar ne ANT ŠEIMOS GRIUVĖSIŲ. Viltis miršta paskutinė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių