Quantcast

Seimo pirmininkė: nieko stebėtino, kad į Lietuvą atvyksta daugiau žmonių iš Rusijos ir Baltarusijos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad nėra nieko stebėtino, kad Rusijai pradėjus karą Ukrainoje į Lietuvą atvyksta daugiau asmenų ir iš pačios agresorės bei jos sąjungininkės Baltarusijos.

„Tai yra natūralus procesas, nes, žinoma, žmonės, kurie nepritaria Vladimiro Putino karui Rusijoje ar Aleksandro Lukašenkos politikai Baltarusijoje, ieško būdų išvykti iš šalies ir gyvent kažkur kitur. Tai, manau, kad iš principo tai nėra nei gerai, nei blogai, tai yra natūralūs procesai“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė Seimo pirmininkė.

Vis dėlto, Seimo pirmininkė teigia, kad iš šių šalių atvykstantys asmenys vertinami ir saugumo aspektu.

„Šiandien Lietuvos prioritetas yra priimti karo pabėgėlius iš Ukrainos, tą ir darome kasdien, o vertinant žmones, kurie čia nori persikelti iš Rusijos, iš Baltarusijos, natūralu, kad tai vertinama ir saugumo aspektu. Bet ta tendencija, kad Putino, Lukašenkos politikai nepritariantys išvažiuoja, taip pat akivaizdi“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad, Migracijos departamento duomenimis, nuo Rusijos pradėto puolimo vasario 24 d. į Lietuvą jau atvyko beveik 38 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarasbaltarusiairūsiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių