Quantcast

Seimo pirmininkė: Minsko režimas ir toliau eina diktatūros stiprinimo keliu

Minsko režimas ir toliau eina diktatūros stiprinimo keliu, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Tą ji pareiškė praėjus metams po priverstinio „Ryanair“ lėktuvo, skridusio iš Atėnų į Vilnių, nutupdymo Baltarusijos sostinėje.

Čia buvo sulaikytas tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega. Šių metų gegužės pradžioje Vilniuje studijavusi Rusijos pilietė Baltarusijos teismo buvo nuteista šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

„Baltarusija (...) ir toliau ėjo visus tuos metus (Aliaksandro) Lukašenkos diktatūros stiprinimo keliu“, – žurnalistams antradienį Seime sakė politikė.

Jos teigimu, Lietuva nuolat stebi situaciją kaimyninėje šalyje ir palaiko baltarusius, kurie „patiria diktatoriaus jungą“.

Minint lėktuvo nutupdymo metines, Seimo posėdyje į parlamentarus antradienį kreipsis Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

Ji po Vakarų nepripažįstamų Baltarusijos prezidento rinkimų 2020 metų rugpjūtį, per kuriuos perrinktas autoritarinis šalies vadovas A. Lukašenka, pasitraukė į Lietuvą ir iš čia vadovauja baltarusių opozicijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik tokiu keliu eidams ,,,Minsko rezimas,,,,

tik tokiu keliu eidams ,,,Minsko rezimas,,,, portretas
gali issaugot valstybinguma valstybe ir tauta.

be reikalo valstybės pinigais

be reikalo valstybės pinigais portretas
šeriama ta landzbergyno paskirta baltarusiu ',prezidentė' Jau aišku kad jos šansai nuliniai

Klpd.

Klpd. portretas
Na niekaip neišeina susilaikyt nuo skanaus lojimo į Minsko pusę? O jie dar svajoja per Baltarusiją vežt į Klaipėdą Ukrainos grūdus..Asilai:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių