Quantcast

Seimo pirmininkė: A. Matulas turėjo įsivertinti dėl nusišalinimo

Seimo nariai turėtų vengti net interesų konfliktų regimybių, teigia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, komentuodama Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo sprendimą nenusišalinti nuo klausimo, kuris gali būti aktualus jo sūnui.

„Seimo nariai turėtų vengti net regimybės, kad gali būti kažkoks interesų konfliktas, tad, žinoma, šiuo atveju reikėjo pasverti ir tai“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji taip teigė paklausta, ar konservatoriui A. Matului reikėjo nusišalinti sprendžiant Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimus dėl vadovų kadencijų.

Sostinės Karoliniškių poliklinikai vadovauja parlamentaro sūnus Vismantas Matulas.

Seimo nariai turėtų vengti net regimybės, kad gali būti kažkoks interesų konfliktas.

Praėjusią savaitę Seimas po svarstymo pritarė, kad valstybės ir savivaldybių biudžetinių ir viešųjų sveikatos priežiūros įstaigų vadovai į darbą priimami penkerių metų kadencijai. Tas pats asmuo galėtų būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Šią savaitę Sveikatos reikalų komitetas svarstydamas pasiūlymus projektui padarė pertrauką.

„Mano siūlymas daryti svarstyme pertrauką komitete, susėdam vasario mėnesį – pasikviečiam ministeriją, pataisų autorius, projekto autorius, atsižvelgiam į Teisės departamento pastabas. Įstatymas įsigalioja nuo liepos 1 dienos arba nutarsim kartu gal, kad vėliau ir jokio strioko dabar neparuoštą ir nesuderintą projektą šiandien priimti, tai mes pilną teisę turim komitete padaryti pertrauką“, – trečiadienį komitete teigė A. Matulas.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ketvirtadienį žurnalistams teigė nežinantis priežasčių, kodėl klausimas buvo atidėtas, tačiau kadencijų ribojimą teigė palaikantis.

„Gal yra kažkokių papildomų pasiūlymų. Mano pozicija, kad kadencijų įvedimas yra pagrįstas vadybinis sprendimas ir kad jo reikia. Tai yra įprasta sistema visose gyvenimo srityse“, – dėstė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių