Quantcast

Seimo pirmininkė: manau, kad komendanto valandos neprireiks

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako mananti, kad šalyje įvesti komendanto valandos siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą nereikės.

„Aš manyčiau, kad komendanto valandos neprireiks“, – penktadienį per Seimo transliaciją feisbuke sakė parlamento vadovė.

„Mano nuomonė pakankamai tvirta visų pirma dėl to, kad trečiadienį įvesti ribojimai yra pagrįsti ekspertų patarimais, ir, jei gyventojai susitelks, jei išgirs pavojaus signalą dėl užsikrėtimų skaičiaus ir kelias savaites kitu režimu gyvens, ypač per šventes, tikėtina, kad užsikrėtimų skaičius ims mažėti“, – teigė ji.

V. Čmilytė-Nielsen pažymėjo, kad Vyriausybės nuo trečiadienio įvesti griežtesni ribojimai „yra gyvybiškai reikalingi, kad pristabdytume įsisiūbavusią antrąją bangą“.

„Jei jų bus laikomasi, tikėtina, kad sausio pabaigoje galėsime pereiti į normalesnį gyvenimo režimą. Dabar reikėtų laikytis nurodymų, nebandyti jų apeiti, o visiems drauge stengtis įveisti šitą iššūkį“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Apie galimybę įvesti komendanto valandą, jei nemažės gyventojų mobilumas, šią savaitę užsiminė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Jeigu bus reikalingi tokie apribojimai, kurie yra komendanto valandos iš esmės apribojimai, tai yra tai, kas taikoma šiaip daugelyje Europos valstybių, turbūt beveik visose Europos valstybėse yra taikomi apribojimai tiesiog išeiti iš namų, tuomet tokių apribojimų jau tektų prašyti Seimo nustatyti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Komendanto valanda gali būti įvedama šalyje paskelbus nepaprastąją padėtį. Ją paskelbti gali Seimas.

Vyriausybės vadovė sakė, kad dėl tokių priemonių būtinumo paaiškės „artimiausiomis dienomis“, gavus naujausius duomenis apie gyventojų mobilumą.

„Įvertinsime naujesnius mobilumo duomenis ir, jeigu matysime, kad mobilumas nėra sumažėjęs pakankamai, tai reikės, matyt, svarstyti apie tas priemones, kurios tą mobilumą galėtų sumažinti, ir tos priemonės jau būtų Seimo prerogatyvoje“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Lietuvoje trečiadienį įsigaliojo griežtesnis karantino režimas, kurio metu uždarytos daugelis parduotuvių, kirpyklos ir apribotas žmonių judėjimas.

Įvedus komendanto valandą teritorijoje, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, draudžiama būti viešose vietose be specialaus leidimo ir asmens dokumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
juk šahmatu lentoj žinai kokia yra pestininko puolimo poza praleidai proga gauni atkata o du trys ir daugiau pestininku jau ir žiurėk matas galas, taip tas pat yra ir mūsų šiu dienu gyvenimo bėgi, ar pati mastai ką sakai seniams vienišėms kurie jau nuo tu dienu stovi ant blakstėnu visko bijo alkani be duonos sėdi ir laukia paguodos iš giedro dangaus , net ir tyliai pasimelsti nerturi kur eiti o namuose jau atsibodo tupėti, apie kokius suvaržymus eina kalba tamstoms, kada baigsi ta depresija nervu kara su tom savyvaldom, kur blokais keliai užgriauti kokiu dar grežtesniu reikia nusiramink, juk pačia lele taip veža točke ir dar supalida, bet juk kaimai net autobusai nevažjuoja o ir točkiu nėra pas visus ir nera tokiu vežėju kaip ponios kučeris suka baronka,

dainius

dainius portretas
kiek kainuoja diagnoze..mirusio zmogaus? nuo 600 e..geras biznis..kazkas babkes darosi nerealias..o dar vakcinos bus..super..pinigai tekes..tik daina..jus kaip rusijoj..vsio shvacena!..ne ..cia taip nebus

dainius

dainius portretas
kokios dar komendanto valandos..jus nesvaikit ..valdzia.!.senjorams komendanto valandas yvarykit..dirbu p.c. nuo pacio ryto eina pirktis nezinodami ka..vaiksto blusineja kaip zombiai...jus turite tevus..tai nupirkite jiems maisto.kad butu namie...pats didziausias viruso zidinys vaiksto nou 08 val. iki 15.00..senjorai..ir kas daugiausiai uzkrecia kitus..uosvenes
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių