Quantcast

Seimo pirmininkė: didelio pavojaus energetikos ministrui interpeliacija nekelia

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad opozicijos surengta interpeliacija energetikos ministrui konservatoriui Dainiui Kreiviui „didelio pavojaus nekelia“, o apie nepasitikėjimo procedūras kitų ministrų atžvilgiu svarstančius mažumos atstovus ragina nedevalvuoti politinio proceso.

„Ne vienas ekspertas atkreipė dėmesį, kad klausimai nelabai kokybiški, tai, mano manymu, didelio pavojaus ministrui ši interpeliacija nekelia, o opozicija tikrai turi daug įrankių savo rankose ir norėtųsi, kad inicijuojamos interpeliacijos viena po kitos nedevalvuotų politinio proceso“, – antradienį žurnalistams prieš Seimo posėdį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji taip pat teigė, kad priekaištauti energetikos ministrui dėl išaugusių energijos kainų „nėra solidu“, nes dėl Rusijos karo prieš Ukrainą jos pakilo visame pasaulyje.

„Rusijos karas prieš Ukrainą yra tas faktorius, kuris palietė ne tik Lietuvą, bet ir visą Europą, visą pasaulį. Energetikos kainų šuolis ir šokas yra tiesioginė (Vladimiro) Putino agresijos pasekmė. Prikaišioti ministrui dėl to, kad tai įvyko, dėl to, kad nuo 2010 metų nieko nebuvo padaryta mūsų energijos gamybai Lietuvoje, nėra solidu“, -– kalbėjo Seimo pirmininkė.

Prikaišioti ministrui dėl to, kad tai įvyko, dėl to, kad nuo 2010 metų nieko nebuvo padaryta mūsų energijos gamybai Lietuvoje, nėra solidu.

Seime antradienį vyks opozicijos inicijuota interpeliacijos energetikos ministrui D. Kreiviui procedūra. Iš pradžių ministras atsakys į užduotus klausimus, išklausius atsakymus bus sudaroma speciali komisija, kuri pasiūlys parlamentui jiems pritarti arba nepritarti. 

Jeigu ministro atsakymas į klausimus pripažįstamas nepatenkinamu, Seimo nutarimo projektas dėl nepasitikėjimo ministru turi būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma, tai yra ne mažiau kaip 71.

Nepasitikėjimas energetikos ministrui reiškiamas dėl kritiškos situacijos energetikoje. Dokumentą pasirašė 62 opozicijai priklausantys parlamentarai, o interpeliaciją D. Kreiviui inicijavo socialdemokratai.  

Premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau teigė nematanti pagrindo D. Kreiviui rengti interpeliaciją.

Tai yra jau trečioji interpeliacija, inicijuojama šios Vyriausybės nariui. 2021-ųjų pabaigoje dėl Lietuvos pasirinktos COVID-19 pandemijos valdymo strategijos jos sulaukė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, šį birželį dėl susikaupusių problemų žemės ūkyje – žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Abiem atvejais ministrai pareigas išsaugojo.

Be to, opozicija žada interpeliacijas rengti aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinoma

žinoma portretas
Jis Lietuvai pavojų kelia, bet valdančiai kremlinių šutvei – ne

tuščia vieta...

tuščia vieta... portretas
...kaip ir LT valdžia.

Nu jo

Nu jo portretas
Čmilytė niekur nemato didelio pavojaus. Apsimeta kvaištelėjusia ir gieda , kad tai viskas tik dėl karo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių