Quantcast

Seimo pirmininkas su Latvijos vadovais aptarė saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį per savo pirmąjį vizitą aplankęs Latviją su kaimyninės šalies vadovais aptarė regiono saugumo, Rytų partnerystės, branduolinės saugos klausimus.

„Su Latvijos vadovais aptarėme mūsų valstybėms svarbiausius klausimus. Viena pagrindinių temų – kaip užtikrinsime mūsų regiono visapusišką saugumą, kritinės infrastruktūros atsparumą galimiems iššūkiams“, – pranešime spaudai teigė V.Pranckietis.

Susitikime su Latvijos prezidentu Raimondu Vėjuoniu buvo aptarti dvišaliai Lietuvos ir Latvijos santykiai, bendri infrastruktūriniai projektai, Klaipėdos SGD terminalo galimybių išnaudojimas, daug dėmesio skirta Rytų partnerystės klausimams ir situacijai Ukrainoje aptarti.

V.Pranckiečio ir Saeimos pirmininkės Inaros Mūrniecės susitikimo dėmesio centre buvo parlamentinio bendradarbiavimo stiprinimas, Baltijos Asamblėjos veikla, regioninės integracijos gilinimas. Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovai taip pat aptarė Baltijos šalių saugumo stiprinimo, padėties Ukrainoje klausimus, pasirengimą atremti hibridines grėsmes.

Pasak pranešimo, susitikimų metu buvo pabrėžta, kad Baltijos šalių energetinio saugumo stiprinimui svarbu sukurti vieningas Baltijos šalių elektros ir dujų rinkas, pažymėtas teigiamas Klaipėdos SGD terminalo vaidmuo visam Baltijos regionui ir tokių strateginių infrastruktūros projektų kaip „Rail Baltica“ svarba gilinant Baltijos ir centrinės Europos šalių integraciją.

Susitikime su Latvijos ministru pirmininku Mariu Kučinskiu aptarti dvišaliai ekonominiai santykiai, regioninių infrastruktūros projektų svarba.

Vienos dienos darbo vizito Latvijoje pabaigoje Seimo pirmininkas ir jo vadovaujama delegacija apsilankė Lietuvos ambasadoje Rygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių