Quantcast

Seimo opozicija prisiminė beveik prieš pusantrų metų skelbtą nepasitikėjimą M. Daniele

  • Teksto dydis:

Valdantiesiems pareiškus nepasitikėjimą Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku demokratu Algirdu Stončaičiu, opozicija prisiminė beveik prieš pusantrų metų pradėtą, bet nebaigtą Laisvės frakcijos atstovės Morganos Danielės atleidimo iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų procedūrą.

Antradienį Seimo posėdžių sekretoriate registruotas 41 parlamentaro prašymas į artimiausią Seimo posėdį įtraukti klausimą dėl Seimo Priklausomybės prevencijos komisijos pirmininkės M. Danielės atleidimo iš pareigų.

Dar 2021 metų lapkričio 10 dieną Priklausomybių prevencijos komisija išreiškė nepasitikėjimą pirmininke. Už tai balsavo septyni komisijos nariai, prieš buvo šeši.

Šį veiksmą inicijavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Asta Kubilienė. Pasak jos, pirmininkės elgesys ir veikla nėra suderinama su šios komisijos paskirtimi.

Vienu iš pagrindų atleisti M. Danielę iš pareigų buvo jos prisipažinimas, kad yra vartojusi narkotinių medžiagų.

„Buvo išsakyta daug priekaištų pirmininkei, pradedant tuo, kad ji laidoje „KK2“ pasakojo, kad ne tik vartojo vaikystėje narkotines medžiagas, bet ir dabar išvykusi į užsienį vartoja. Mes esame Priklausomybių prevencijos komisija ir kartais pirmininkės darbai ir nuostatos rodo atvirkščią kursą – ne priklausomybių prevencijos, o jų puoselėjimo“, – 2021 metų lapkritį BNS sakė A. Kubilienė.

M. Danielė savo ruožtu situaciją vadino „politiniu cirku“. Jos teigimu, „paauglystės patirtis“ yra tinkama einant tokias ir panašias pareigas.

Tuomet komisijoje pareiškus nepasitikėjimą, komisijos vadovės atleidimo procedūra nebuvo baigta, nes komisija dėl to nesikreipė į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad ši įtrauktų klausimą į plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Klausimas prisimintas, kai valdantieji pareiškė nepasitikėjimą Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku A. Stončaičiu.

Jam nepasitikėjimas pareikštas naujienų portalui „15min“ pernai lapkritį paskelbus, kad politikas, prieš kelerius metus būdamas Vyriausybės kancleriu, gavo leidimą dirbti su slapta informacija, nors atsisakė tikrintis poligrafu.

Seimo statutas numato, kad sprendimas dėl Seimo pareigūnų atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Doras

Doras portretas
Labai gaila ką išdarinėja konservatoriai 33 metus su Lietuvos žmonėmis. Perėmę iš rusų galingą ekonominį potencialą, konservai viską ištaškė .Ar mes blogiau dirbame už vokietį ,prancūzą, ispaną ..? Kodėl 33 metai darbo užmokestis ir pensijos 2- 3 kartus mažesnės už Europą? Tik dėl konservatorių nusikalstamo vadovavimo. Mažeikių nafta ,Ignalinos elektrinė ,sugriauta ekonomika 2008 m, Snoro bankas, sugriauta prekyba su Kinija – tai nusikalstamo konservatorių susitarus su grybauskaite vadovavimo pasekmės. Dabar dar bruka narkotikus ir gėjus. Konservatoriai naikina Lietuvos ateitį. Tik pirmalaikiai seimo rinkimai padėtų išvyti konservatorius. Tauta atsibuskite.

Sr ne taip

Sr ne taip portretas
Is veido kaip i kelnes ka tik pridejus...

Siaubas

Siaubas portretas
Košmaras.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių