Quantcast

J. Narkevičius Seime išgirdo klausimą, kas galėtų jį pakeisti

Trečiadienį į susitikimą su opozicinėmis Seimo frakcijomis atvykęs kritikos sulaukęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia nesvarstantis klausimo dėl galimos savo pamainos.

„Aš šito klausimo nesvarstau“, – į liberalų lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen klausimą, kas būtų geriausias kandidatas jį pakeisti, atsakė ministras.

J. Narkevičius į susitikimą su Seimo opozicija atvyko tam, kad atsakytų į klausimus, dėl kurių pastaruoju metu sulaukė ir prezidento Gitano Nausėdos kritikos. Šalies vadovas ministro veiklą vadino chaotiška ir teigė vertinantis ją neigiamai.

Susitikimai su opozicinėmis frakcijomis buvo numatyti anksčiau šią savaitę, tačiau ministras šiuos susitikimus atšaukė.

Vėliau surengtas bendras Seimo opozicijos atstovų susitikimas su ministru. Susitikimą su opozicija jis pradėjo atsiprašymu.

„Aišku, atsiprašau, kad reikėjo keletą kartų perkelti numatytą laiką (...) Aš nevengiau ir nevengsiu ateityje susitikimų“, – Seimo opozicijai sakė J. Narkevičius.

Ministras pastaruoju metu kritikuojamas dėl ministerijai pavaldžių įmonių apmokėtų pietų, taip pat atleistos Lietuvos pašto valdybos, Seimo viešbutyje nakvojančios jo duktės bei jo rinkimų apygardoje asfaltuojamų kelių.

Jis teigė vertinantis prezidento kritiką, tačiau įvardino, kad „yra asmenų, kurie nori jo atsistatydinimo“.

„Aš suprantu išsakytą ir vertinu prezidento poziciją. Ir aš suprantu, kad yra tam tikri asmenys, kurie norėtų, kad atsistatydinčiau (...) Aš manau, kad tie asmenys biškį palauks“, – žurnalistams po susitikimo sakė ministras.

Į opozicijos klausimus J. Narkevičius atsakinėjo nerišliai, kritiką dėl kelionės į Abu Dabį, atleistos Lietuvos pašto valdybos, jo rinkimų apygardoje tvarkomų kelių jis atmetė.

Neklysta tas, kuris nedirba. Ir silpnas tas, kuris neprisipažįsta dėl savo klaidų.

„Neklysta tas, kuris nedirba. Ir silpnas tas, kuris neprisipažįsta dėl savo klaidų“, – teigė J. Narkevičius.

Seimo opozicija piktinosi nekonkrečiais ministro atsakymais.

„Nei juokinga, nei smagu dalyvauti susitikime, kuriame nėra rišlių atsakymų“, – susitikime sakė konservatorė Monika Navickienė.

Opozicija sako, kad susitikime pateikti ministro atsakymai iliustruoja dūžtančius profesionalų Vyriausybės pažadus.

„Šiandieną ministras yra tam tikras simbolis dūžtančių pažadų. Ir šiandien iš jo pakankamai neaiškių, nerišlių atsakymų mes dar kartą tuo įsitikinome“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Opozicinių partijų atstovai interpeliacijos galimybės nesvarsto, esą ji nesulauktų palaikymo Seime, tačiau, pasak socialdemokrato Juliaus Sabatausko, interpeliacija būtų signalas Vyriausybei.

„Jeigu Seimas pradės interpeliacijos procesą, tai vadinasi, ir Vyriausybei kyla problemos (...) Vyriausybei bus tikrai riesta. Riesta ta prasme, kad nebus darbo, bus rūpesčių“, – sakė J. Sabatauskas.

J. Narkevičių į ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, prie valdančiosios koalicijos prisijungusi po prezidento rinkimų praėjusią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M&P

M&P portretas
Von iš posto raudona nosi savanaudį išlaikytinį

Y

Y portretas
Vyt lauk ta melynanosi.

Rapolas

Rapolas portretas
Toki gali pakeisti bet kas, niekas nepasikeis...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių