Quantcast

Seimo narys T. Tomilinas parašė knygą: nori paneigti įsigalėjusius mitus

Šeštadienį Anykščių miesto bibliotekoje Seimo narys  Tomas Tomilinas pristatys savo  knygą „Knyga ne vaikams: 9 mitai apie gyvenimą tarp karnavalo ir pasninko“.

Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto narys, politologas, visuomenininkas T.Tomilinas parašė knygą apie šiuolaikinės Lietuvos politikos mitus ir stereotipus, kurie trukdo kurti gerovės valstybę ir stabdo mūsų šalies pažangą.

„Nutariau kalbėtis su žmonėmis ne per atskirus straipsnius ar televizijos laidas, o šia knyga. Joje įvardiju svarbiausias kliūtis, kurios, mano įsitikinimu, neleidžia pasiekti socialinio teisingumo ir sumažinti pajamų nelygybės“, – sako autorius.

Anot jo, knygoje dekonstruojami devyni mūsų visuomenėje labai paplitę mitai, kurie trukdo žmonėms aktyviai įsitraukti į sprendimų priėmimą, veikti, siekiant savo ir savo šeimos gerovės. „Man dažnai tenka girdėti, kad Lietuvoje žmonės viską daro tam, kad „bent vaikai normaliai gyventų“. Tai sako visokio išsilavinimo, profesijų, amžiaus tėvai. Visos pastangos, lėšos ir viltys sudedamos į vaikų ir jaunimo ugdymą, tačiau man atrodo, kad didžiausia jaunimo problema yra suaugusiųjų švietimo trūkumas“, – sako Seimo narys.

Šitą nemokėjimą, nepilnavertiškumo kompleksą, pyktį dėl neišklausymo ir bejėgystės jie nenoromis perduoda savo vaikams ir tokia socialinė tikrovė įsigali politikoje, versle, viešajame gyvenime.

T. Tomilino teigimu, kad ir kiek investuosime į švietimo sistemos tobulinimą ir mokytojų kvalifikacijos kėlimą, tai nepakeis stereotipų, kuriuos vaikai girdi namuose: kad valstybe negalima pasitikėti, pats žmogus nieko negali pakeisti, o darbe reikia tylėti ir kentėti.

„Kaip tik dėl šios priežasties knyga skirta ne vaikams ar jaunimui, o tai suaugusiųjų kartai, kuriai sunku kritiškai vertinti socialinę tikrovę, ginti savo interesus, veikti bendruomenėje dėl bendro tikslo. Šitą nemokėjimą, nepilnavertiškumo kompleksą, pyktį dėl neišklausymo ir bejėgystės jie nenoromis perduoda savo vaikams ir tokia socialinė tikrovė įsigali politikoje, versle, viešajame gyvenime“, – sako knygos autorius.

Pasak jo, suaugusieji dažnai nesupranta, kad jų ir kitų suaugusiųjų interesai gali skirtis ir tai yra visiškai normalu, tam reikalinga vystyti visuomenės grupių tapatybę ir gebėjimą veikti kartu: verslas turi vienus interesus, darbuotojai kitus, jaunimas trečius, svarbu suvokti, kad visi turi vienodas teises jų turėti ir juos ginti. Autoriaus teigimu, tik taip įmanoma pasiekti tikrą vienybę Lietuvoje ir skatinti pažangą, o ne nuomonių karus, kurie šiuo metu ypač įsigalėję.

„Jei bent kartą esate girdėjęs ar pats sakęs pašnekovui, jog „paprastas žmogus Lietuvoje nieko negali“ arba „kaime vieni pašalpiniai, o valstybė skatina tokį jų elgesį“, o tam, kad viskas pasikeistų mums reikia „tvirtos rankos“, labai kviečiu jus atvykti į mano knygos pristatymą ir padiskutuoti apie šiuos ir kitus, labai gajus mitus, užduoti visus rūpimus klausimus ir kartu paieškoti atsakymų“, – kviesdamas į knygos pristatymą sako T. Tomilinas.

Knyga išleista 2 tūkst. egzempliorių tiražu. Seimo narys Eltai sakė, kad  ji nebus pardavinėjima, tačiau bus prieinama bibliotekose, besidomintiems parlamentaras žada knygą padovanoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Tomilinai butu gerai ir idomi knyga jeigu butum žmogeli aprašes kaip ir kodėl nuo ko atsirado ta smegenu atrofija Gal buvai nukrites susitrenkes galva gal kokie vaistai ar skiepas paveikė kad taip apsirgai Tai butu pamoka kitiem kaip saugotis nuo tos zarazos ligos baisu jeigu sveiki vyrai staiga praranda prota ir vietoj moters užsinori ožkos

kauniete

kauniete portretas
Žmogau mes paskaitėm programa valstiečiu partijos taip kad nemalk šudo su ta savo knyga išdavei tauta paniekinai šeimas tavo pasiteisinimai tai ir parodo kad apsimetėlis buvai prisiplakes Tu kaip ir tie džiugelei pranskiečiai šakalienės slušnei mazuronei gabrei ir ttgerai butu kad daugiau nelistum i ekrana nes šlikštu žiurėti i parsidavėli apgavika

Suš iko

Suš iko portretas
Tomilinas savo karjerą, suš iko..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių