Quantcast

Seimo narys siūlo uždrausti gyvūnų veisimą dėl kailių

  • Teksto dydis:

Lietuvos  žaliųjų partijos pirmininkas parlamentaras Linas Balsys įregistravo Gyvūnų gerovės įstatymo pataisas, kuriomis siūlo uždrausti dėl kailių auginti ir žudyti kailinius žvėrelius.

„Europos Sąjungos šalių įstatymuose vis labiau  įsitvirtina nuostata, draudžianti kailinius žvėrelius auginti, žudyti ir verstis jų kailių prekyba. Tarp tokių valstybių – Jungtinė Karalystė, Austrija, Kroatija bei Nyderlandai. Šiandien, kai galime technologijų pagalba pagaminti daugybę sintetinių audinių, yra nesuprantama ir archajiška auginti ir žudyti gyvūnus vien dėl prabangos“, – Seimo Ryšių su visuomene išplatintame pranešime spaudai cituojamas L. Balsys.

Pasak L.Balsio, Lietuvoje veikiančios kailių fermos dažnai ne tik nesilaiko gyvūnų gerovės standartų, bet ir sistemingai pažeidinėja aplinkosauginius reikalavimus.

„Nevyriausybinės organizacijos „Tušti narvai“ tyrimas atskleidė, kokiomis apverktinomis sąlygomis kailių fermose laikomi gyvūnai: neužtikrinamos net paprasčiausios jų gerovei būtinos sąlygos, jie laikomi ankštuose narvuose, dažnai pasitaiko kanibalizmo atvejų. Kailių fermos dažnai išvengia patikrinimų, arba jie būna itin formalūs, o jei savininkai ir nubaudžiami, tai noriai moka baudas, nes tai yra pigiau, nei ištaisyti pažeidimus“, – sako L.Balsys.

Seimo narys siūlo, kad Lietuvos teisės aktuose būtų įtvirtinta, jog gyvūnai dėl jų kailio negali būti veisiami, auginami nenatūraliomis ir dėl to žiauriomis sąlygomis, žudomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Labai gera idėja ir reikia kastruoti poliomelitus, kad daugiau tokių pačių iškrypų korupų ne veistu !, nes užaugs tokiais pačiais !.

zirafa iskiso kakla is sakyklos

zirafa iskiso   kakla is sakyklos portretas
ir subliove.....- neatiduosim savo kailiu,... na tuomet reikes uzdaryt gyvunu veisyklas , seima,przidentura , policja ,na ir likusy ziurkyna

ŽINOMAS

ŽINOMAS portretas
darbo imitatorius-geriau prieš astravo AS protestuok,kaip rėkei prieš Ignalinos AS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių