Quantcast

Seimo nario V. Ąžuolo akibrokštas: per Seimo sesiją išskrido pailsėti į Egiptą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į parlamentinę Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši įvertintų parlamento „valstiečio“ Valiaus Ąžuolo išvyką į Egiptą Seimo sesijos metu.

„Valius Ąžuolas į asmeninę kelionę išvyko neinformavęs Seimo valdybos ir negavęs pritarimo kelionei. (...) Kalbėjau ir su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūne Aušrine Norkiene, ji pripažino, kad Seimo narys išvyko jos neinformavęs“, – penktadienį BNS perduotame komentare sakė parlamento vadovė.

Ji pabrėžė, kad pagal Seimo statutą, Seimo narys norėdamas sesijos metu išvykti į asmeninę kelionę, privalo kreiptis į valdybą ir gauti pritarimą.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, tokiam leidimui gauti reikia svarių priežasčių.

„Jau kreipiausi į Etikos ir procedūrų komisiją, kad jie išaiškintų šią situaciją“, – tvirtino Seimo pirmininkė.

Anot jos, toks Seimo nario poelgis daug ką pasako apie jo požiūrį į discipliną ir apie požiūrį į saugumą.

Dabar matome, kad jis prisitaikė taip, jog jau yra pasiruošęs prie posėdžių jungtis vos ne iš baseino.

„Nepamirškime, kad dar gyvename pandemijos sąlygomis. Šis Seimo narys yra neseniai suformuotos LVŽS šešėlinės vyriausybės narys, manau, kad partijos kolegos turėtų vertinti savo vyriausybės nario elgesį“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji priminė, kad V. Ąžuolas buvo vienas iš kelių parlamentarų, kurie nepritarė nuotolinio Seimui darbo įteisinimui.

„Paradoksalu, kad Valius Ąžuolas buvo vienas iš dviejų Seimo narių, nepritarusių bet kokiam nuotoliniam Seimo darbui, o dabar matome, kad jis prisitaikė taip, jog jau yra pasiruošęs prie posėdžių jungtis vos ne iš baseino“, – teigė Seimo vadovė.

Penktadienį „valstietis“ nuotoliniu būdu dalyvavo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje. Kolegų paprašytas parodyti vaizdą už lango, V. Ąžuolas sakė, kad ten šilta, saulėta, malonu.

Trečiadienį naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad V. Ąžuolas nepasirodė pirmajame Seimo pavasario sesijos posėdyje, o su šeima išskrido į Egiptą.

„Išvykome skubiai dėl asmeninių priežasčių, kurių nekomentuosiu. Noriu pabrėžti, kad Seime darbą atlieku sąžiningai, taip pat sąžiningai tarnauju rinkėjams, tačiau šeima man yra svarbiausia ir turiu įsipareigojimų būti šalia savo žmonos ir vaikų“, – portalui tuomet sakė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana  portretas
Nesuprantu už ką jam pinigus moka, o dar labiau nesuprantu kas tokį išrinko

Pieva

Pieva portretas
Vyt lauk iš seimo tą medį. Ir taip gana ten tų darmajedų.

Ko gero

Ko gero portretas
didžiausia V. Ąžuolo "kaltė" yra ta, kad jis yra LVŽS narys, juk toje sesijoje nedalyvavo ir daugiau Seimo narių....
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių