Quantcast

Seimo nariai prašo nepriklausomo, objektyvaus Alytaus gaisro tyrimo

Seimo nariai Laurynas Kasčiūnas ir Vytautas Bakas kreipėsi į vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę, prašydami užtikrinti, kad pradėtas tyrimas dėl gaisro Alytuje būtų nepriklausomas, objektyvus ir atsakytų į visus esminius klausimus.

Jų nuomone,  į darbo grupę turi būti įtraukti ir Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos atstovai, buvę Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos vadovai, nepriklausomi civilinės ir priešgaisrinės saugos ekspertai. Nes dabar, anot parlamentarų, matant darbo grupės sudėtį, atrodo, kad tarnybos tirs pačios save.

„Prašome užtikrinti, kad būtų atlikti tinkami, visapusiški ugniagesių, gesinusių gaisrą, sveikatos tyrimai dėl galimo kancerogenų poveikio jų organizmui ir atsižvelgiant į tyrimų rezultatus būtų suteikta reikalinga medicininė pagalba. Jei nebūtų galimybės tokių tyrimų atlikti Lietuvoje, prašome kreiptis į užsienio valstybes, kuriose tokie tyrimai atliekami“, – teigia Seimo narys L. Kasčiūnas.

Seimo narys V. Bakas mano, kad toks tyrimas turėtų būti išplėstas ir apimti vidaus reikalų viceministro, atsakingo už civilinę saugą, veiksmus. „Tuo metu viceministras buvo išvykęs į Interpolo asamblėją, grįžo tik spalio 22 dieną ir, kaip jis teigia, neturėjo jokio ryšio ir informacijos apie tai, kas vyksta Alytuje“,- sako V. Bakas.

ELTA jau skelbė, kad vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdyje (NSGK) yra teigęs, kad apie ekstremalią situaciją Alytuje jis nežinojo ir sprendimų priėmime nedalyvavo, nes gaisro metu dalyvavo Interpolo konferencijoje.

Seimo narys V. Bakas taip pat sako, kad nepašalinus išryškėjusių sisteminių trūkumų, reaguojant į susidariusias ekstremalias situacijas, ir neišmokus gaisro Alytuje pamokų, bus visiškai pakirstas visuomenės pasitikėjimas ekstremalių situacijų valdymo sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių