Quantcast

Seimo komitetas aiškinsis, kodėl vakcinavimo plane nuošalyje palikti senjorai

Sveikatos reikalų komitetas trečiadienį aiškinsis, kodėl ministro Arūno Dulkio pristatytame vakcinacijos nuo COVID-19 plane nuošalyje buvo paliktos vyresnio amžiaus žmonių grupės.

„Kai kurios visuomenės grupės yra paliktos nuošalyje. Mes turime turėti galvoje ir vyresnius žmones. Pavyzdžiui, žmones, kuriems yra per 80 metų. Jie pateiktame plane šiandien nėra numatyti skiepyti. Numatyta skiepyti tik asmenis, kurie yra globos įstaigose“, – LRT radijui sakė Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

Tačiau politikas kartu pažymėjo, kad Seimo komitetas neturi siekio koreguoti antradienį pristatytą vakcinavimo nuo COVID-19 plano. Jame numatyta, kad per sausį paskiepijus visus medicinos darbuotojus, toliau būtų skiepijami pacientai bei slaugos ir globos įstaigų gyventojai.  

Kai kurios visuomenės grupės yra paliktos nuošalyje. Mes turime turėti galvoje ir vyresnius žmones. Pavyzdžiui, žmones, kuriems yra per 80 metų.

„Mes korekcijų nesieksime, bet bandysime pirmiausiai išsiaiškinti ir galimai pateikti rekomendacijas. Vakar gavau labai solidžios vyresnių žmonių institucijos klausimą, kodėl kitose šalyse skiepijami vyresnio amžiaus žmonės: 80 metų ir vyresni, nes juk tarp jų mirtingumas yra didžiausias. O pas mus numatyta tik globos namuose esančių žmonių skiepijimas, bent jau šiuo etapu. Komiteto tikslas yra išsiaiškinti planą ir galimybę gauti daugiau vakcinų ir pateikti rekomendacijas. Komitetas negali nurodyti“, – sakė A. Matulas ir patį A. Dulkio pristatytą planą įvertino kaip gerą.

„Su esamais resursais planas, manyčiau, yra geras, bet yra akivaizdu, kad vakcinų nepakanka. Aš viliuosi, kad bus greitai patvirtintos kitos vakcinos. Ir jeigu panašūs srautai ateis iš kitų kompanijų į Lietuvą – tai bus gerai“, – pažymėjo konservatoriams priklausantis politikas.

Antradienį A. Dulkys pranešė, kad artimiausius tris mėnesius Lietuvą reguliariai kas savaitę pasieks per 20 tūkst. vakcinos nuo koronaviruso dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mANAU

mANAU portretas
NEGI JUS DAR NEPAZINOT KONSERVATORIU PER TOKI ILGA JU BUVIMO VALDZIOJE LAIKA.jIE VISKO NORI TIK SAU IR SAVO BURIUI,O TAUTAI TAI TIK SNIPSTAS,NES SENIS JUK LIETUVOS SNUOLIUS ISVADINO SUNAUJA,AVINAIS,BUROKYNU,VATNIKAIS IR T.T.- TAI KODEL JUOS REIKETU GELBETI IS SKIEPYTI NUO COVI19 -TEGU JIE TIK GREICIAU ISSIBAIGIA IR TUO BUS BAIGTA PROCEDURA DEL VISU KONSERVATRIU ISISIDIRBINEJIMO,TAUTOS MENKINIMO,JU VISOKIU KOMBINACIJU- KUR DINGO VISI FABRIKAI,PO KIEK ISPARDUOTI ZEMES SKLYPAI,,KAM SUNAIKINTA AE,,KAM TRUKDE KGB ,KAD ISLAPTINO 75 METAMS IR T.T.IS KO SKOLINTASI UZ 10 PROC,PALUKANU,UZ KOKIA KAINA NUPIRKTAS DUJU LAIVAS,IR JO SUMA PAKABINTA ILGIEMS METAMS TAUTAI ANT KAKLO-TAIGI ISSIBAIGSITE IR BUS RAMU-KAM JUMS TIE SKIEPAI-JUKIR TAIP JAU DAUG JUSU NEMYLINCIU IR NEGARBINANCIU KONSERVATORIU ,,GERU DARBU,,

Mmmmm

Mmmmm portretas
Okam valdzai skiepyt .gal ju planas paprastas .nori sutaupyti .ismirs nereikes pesiju moketi.

Pensininkė (ne senjorė)

Pensininkė (ne senjorė) portretas
Nuo pandemijos pradžios matosi tiek ponų, tiek visuomenės, tiek medikų požiūris į vyresnio amžiaus žmones...Visiems gerai kad nyksta tokie pinigų gavėjai kad ir kokios tos pensijos yra mažos. Daugiau ginklų karui su rusais iš amerikonų nusipirksit. O tie seniai tai tik trukdo..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių