Quantcast

Seimo kanceliarija ėmėsi tyrimo dėl P. Gražulio padėjėjos

  • Teksto dydis:

Dokumentus pildo skirtingais vardais

P.Pachomovaitė pernai kovą siekė būti išrinkta į  Kauno miesto savivaldybės tarybą. Vyriausiajai rinkimų komisijai patektoje deklaracijoje ji nurodė, kad be pareigų Seime dar nuo 2012 metų dirba „Judex“ ir „Kauno leidybos ir poligrafijos centro“ vadove.

P.Pachomovaitė VRK nurodė neturinti jokio turto, 2014 metais gavusi 16 tūkst. 897,22 litų pajamų (4879 eurų) ir sumokėjusi 1907 litus (552 eurus) mokesčių.

BNS žiniomis, P.Pachomovaitė šių metų gegužę įsigijo 2005 metų statybos namą ir 80 arų žemės ūkio paskirties sklypą Trakų rajone Vosyliukų kaime. Vidutinė šio turto rinkos vertė siekia apie 40 tūkst. eurų.

Kandidatės anketoje moteris yra nurodžiusi, kad 2010 metais baigė Lietuvos kūno kultūros akademiją ir įgijo trenerės specialybę.

VRK puslapyje kandidatė pristatoma Patricijos vardu, tačiau kai kuriuos kitus dokumentus ji pildo kitu – Ramutės – vardu.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) Prevencijos skyriaus vedėjas Mindaugas Siaurys BNS pranešė, kad VTEK viešųjų ir privačių interesų deklaracija yra pateikta Ramutės Pachomovaitės vardu.

„Tai yra Patricijos Pachomovaitės asmens kodu, todėl darome prielaidą, kad čia yra antras jos vardas tiesiog neįrašytas“, – BNS sakė M.Siaurys.

Klausiamas, kodėl šios deklaracijos nėra viešoje VTEK duomenų bazėje, M.Siaurys aiškino, kad taip greičiausiai nutiko dėl klaidų deklaracijoje.

„Nurodyta, kad darbovietė yra Seimas. Bet toje vietoje, kur juridinio asmens pareigos, nurodytas neteisingas kodas pareigybės, deklaracijos viešinamos atsižvelgiant, koks yra pareigybės kodas. Tam tikros pareigos yra viešinamos, o tam tikros – ne. Ji yra nurodžiusi 703 kodą ir toliau prirašiusi ryšius su Kauno leidybos ir poligrafijos centrui ir UAB „Judex“, – BNS teigė VTEK atstovas.

Šių metų pavasarį P.Pachomovaitė taip pat tapo LIetuvos šaldytų maisto produktų asociacijos prezidente.

P.Gražulis patenkintas padėjėjos darbu

„Ta tema nenoriu kalbėti. Nusibodo tuo klausimu kalbėti“, – BNS sakė Seimo narys, klausiamas apie P.Pachomovaitės darbo Seime aplinkybes.

„Tvarkietis“ teigė esąs patenkintas padėjėjos darbu Seime.

„Kodėl aš turiu prisiminti, kaip su ja susipažinau? Aš žiūriu, kad būtų kompetentingas (žmogus) ir atliktų gerai pavedimus. Viskas. Seimo nariui ne tik teisininkas reikalingas, bet ir darbas su viešaisiais ryšiais... su viskuo reikalingas“, – tvirtino jis.

Paklaustas, ar P.Pachomovaitė lieka dirbti padėjėja, jis teigė moters paslaugų neatsisakysiantis.

„Niekas nereikalavo, kad ji būtų atleista. Jeigu ji neteisėtai įdarbinta... Kadrai seka tuos klausimus, kada gali, kada negali. Ar uždrausta įstatymu dirbti komercijos direktore ir mano padėjėja?“ – BNS sakė P.Gražulis.

Jis taip pat pareiškė nežinantis, kokias tiksliai pareigas bendrovėje „Judex“ eina P.Pachomovaitė.

„Jeigu įstatymo pažeidimas... Tai kodėl darbino kadrų skyrius? Aš nežinau, ar čia komercijos direktorės, kokias pareigas užima... ar vadybininko... nežinau“, – kalbėjo parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių