Quantcast

Seimo kanceliarija ėmėsi tyrimo dėl P. Gražulio padėjėjos

  • Teksto dydis:

Seimo kanceliarija ėmėsi tarnybinio tyrimo ir aiškinsis, ar „Judex“ komercijos direktore dirbanti Patricija Pachomovaitė, įdarbinta ir Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio padėjėja-sekretore, parlamente darbuojasi nepažeidžiant įstatymų.

 BNS žiniomis, P.Pachomovaitė yra tarp šešių asmenų, kuriems teisėsauga pateikė įtarimus dėl prekybos poveikiu, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.

Seimo kanceliarijos duomenims, šiuo metu P.Pachomovaitei nėra išduotas leidimas dirbti kitą darbą pagal darbo sutartį.

Tuo metu šaldytus maisto produktus gaminančios Kauno bendrovės „Judex“ administratorė BNS trečiadienį patvirtino, kad P.Pachomovaitė šiuo metu eina įmonės komercijos direktorės pareigas.

„Baigiame rengti raštą P.Pachomovaitei iš žiniasklaidos sužinoję, kad ji dirba ne tik Seimo kanceliarijoje, bet neturi galiojančio leidimo dirbti kitą darbą. Bus sudaryta komisija, šią savaitę pradėsime tarnybinį tyrimą, dėl galimai padaryto tarnybinio nusižengimo“, – BNS trečiadienį sakė Seimo kanclerė Daiva Raudonienė.

Anot jos, komisija aiškinsis, ar nebuvo pažeistas Valstybės tarnybos įstatymas. Su pačia P.Pachomovaite BNS susisiekti nepavyko.

Komercijos direktorė Seime padėjėja įdarbinta 1,5 etato

Seimo kanceliarijos BNS pateiktais duomenimis, P.Gražulio padėjėja-sekretore 33 metų P.Pachomovaitė pradėjo dirbti 2014-ųjų vasario 6-ąją. Iki 2015 metų lapkričio ji Seime dirbo puse etato, o nuo lapkričio ėmėsi darbo parlamente visu etatu, jos atlyginimas pakilo iki beveik 744 eurų per mėnesį.

Tokiomis sąlygomis moteris dirbo iki 2016-ųjų balandžio pabaigos. Šių metų pavasarį jos pareigos Seime vėl buvo išskaidytos: puse etato P.Pachomovaitė dirbo P.Gražulio padėjėja, puse – Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, kuriai tuomet vadovavo P.Gražulis, referente.

Frakcijos pakaitinės referentės pareigų P.Pachomovaitė neteko, kai P.Gražulis neteko frakcijos seniūno pareigų.

Nuo šių metų birželio jai nustatytas 1,5 etato Seimo nario P.Gražulio padėjėjos krūvis ir 1115 eurų atlyginimas. 

2014 metų kovo 3-iąją Seimo kanclerio įsakymu, kaip reikalauja Valstybės tarnybos įstatymas, P.Pachomovaitei buvo išduotas leidimas dirbti kitą darbą pagal darbo sutartį. Šis leidimas galiojo vienerius metus – iki 2015 metų kovo. Pratęsti leidimo P.Pachomovaitė neprašė, nors pagal įstatymą tai turėjo padaryti.

„Jei valstybės tarnautojas nesikreipia dėl leidimo dirbti kitą darbą išdavimo, Seimo kanceliarija duomenų apie kitą darbą neturi“, – teigiama Seimo kanceliarijos BNS pateiktame rašte.

Padėjėja – ir „Gargždų kraštą“ leidžiančios bendrovės direktorė

Pagal Kultūros ministerijos viešai skelbiamus duomenis, P.Pachomovaitė taip pat yra viešosios įstaigos „Kauno leidybos poligrafijos centras“ direktorė. Ši įstaiga leidžia kelis laikraščius: Telšių krašto laikraštį „Penktadienio žemaitis“ ir laikraštį „Gargždų kraštas“.

„Tvarkietis“ P.Gražulis į Seimą išrinktas būtent Gargždų vienmandatėje apygardoje, Seimo rinkimuose rudenį jis taip pat balotiruosis šioje apygardoje.

„Gargždų krašto“ redaktorė Giedrė Bružienė BNS patvirtino, kad šį laikraštį leidžia viešoji įstaiga, kuriai vadovauja P.Pachomovaitė. Redaktorė teigė žinanti, jog P.Pachomovaitė yra P.Gražulio padėjėja Seime.

„Pastaruoju metu išvis nerašome nieko (apie P.Gražulį – BNS)“, – sakė „Gargždų krašto“ laikraščio redaktorė.

Paklausta, ar 5 tūkst. tiražu penktadieniais leidžiamas vietos laikraštis informuoja skaitytojus apie pastaruoju metu vykstantį tyrimą, kuriame specialiuoju liudytoju apklaustas ir P.Gražulis, leidinio redaktorė teigė, jog apie tai laikraštis kol kas nieko nerašė.

„Nieko, mes kol kas visai nieko nerašome. Nors šiam kartui turime atsiliepimą vieno žmogaus, vieną nuomonę, kad žiniasklaidoje per daug puolama, tokią teigiamą nuomonę“, – tvirtino G.Bružienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių