Quantcast

Seimo kanceliarija aiškinasi situaciją dėl galimai dingusių parašų dėl M. Majausko

  • Teksto dydis:

Seimo kanceliarija teigia besiaiškinanti situaciją dėl galimai dingusių parašų po nutarimo projektu dėl nepasitikėjimo parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Mykolu Majausku, kurį iš posto stumia jį iš partijos jau pašalinę konservatoriai.

„Šiuo metu analizuojame šią situaciją ir imsimės priemonių“, – naujienų portalui „Delfi“ trečiadienį nurodė Seimo kanceliarijos Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

Apie dingusius parašus pranešė juos renkanti parlamentarė Agnė Širinskienė.

„Parašai šiandien (trečiadienį) ryte jau buvo surinkti, rinkimą dar buvome palikę iki popietės, nes taip buvo sutarta, jeigu kažkas nespėja. Šiandien po pietų mano padėjėja iš dokumentų skyriaus buvo informuota, kad neva vienas Seimo narys netyčia kažką paspaudė ir sugebėjo ištrinti visų kitų Seimo narių parašus. Man sunkiai suvokiama, kaip galima atšaukti visų kitų Seimo narių parašus, kurie yra mobilūs, pasirašyti per Smart-ID“, – portalui sakė Seimo narė.

Šiuo metu analizuojame šią situaciją ir imsimės priemonių.

„Kitas dalykas, tokių istorijų dar neteko girdėti, tai pirma situacija, kada tokiam karštam klausime mes turime tokį parašų ištrynimą. Aš jau pradedu galvoti, ar tai nėra noras iš tiesų apsunkinti parašų rinkimą ir procedūrą, kurios valdantieji ganėtinai bijo“, – pridūrė ji.

BNS primena, kad nepasitikėjimo M. Majausku procedūrą inicijavusi A. Širinskienė teigia, kad parlamentaras į BFK pirmininkus paskirtas Seimo valia, todėl visas Seimas ir turėtų pasisakyti, ar jis gali toliau tęsti darbą.

Norint iš pareigų atstatydinti Seimo paskirtą pareigūną dėl nepasitikėjimo, reikia, kad už tai per slaptą balsavimą balsuotų ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Šiai procedūrai inicijuoti reikalingi mažiausiai 29 Seimo narių parašai.

Tokia procedūra apsunkintų konservatorių galimybes atstatydinti M. Majauską iš BFK pirmininkų, lyginant su kitomis Seimo statute numatytomis alternatyvomis priimti tokiam sprendimui.

M. Majauskas šią savaitę buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui.

Šios partijos frakcija Seime dėl M. Majausko ateities joje turėtų apsispręsti vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to kas čia toks

to  kas čia toks portretas
Čia bukas konservinis produktas matyt prabudo toje savo konserviniu varjotu šaikoje ir išsigando kad gali but atpildo valanda už aferas vagystes ir valstybės žlugdima Ka išdarineja su biudžetu ir aišku kad jau viskas išvogta jei skvernas galėjo musu valstybine imone parduoti akcijas tai kodėl tylima kur teisingumas juk tai skvernas su kairiu apvoge tauta lietuva ir nieko tOKIA SUMA TAI STAMBI VAGYSTĖ alio PREZE ČIA NE KOTLETAS ko tyli

Kas cia toks

Kas cia toks portretas
Per pilliwtis

aha

aha portretas
Galimai pats ir pradangino,pamatė-socdemai nepasirašo,valdantieji nė viena snepasirašė,net liberalai,laisvės p.taip kad pamatė,kad juokina situacija,kai jis susideda su opozicija.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių