Quantcast

Seimo garažas neša tik nuostolius, bet politikai privilegijų atsisakyti nenori

  • Teksto dydis:

Prestižinėje Vilniaus vietoje, prie pat Neries upės, jau daugybę metų veikia Seimo garažas. 7187 kvadratinių metrų dydžio pastatas stūkso beveik vieno hektaro plote. Garaže veikia automechanikos dirbtuvės, plovykla. Dirba 46 darbuotojai. Seimo garažo išlaikymas rinkėjams kainuoja milijoną eurų per metus.

Garažas neduoda jokios finansinės naudos – per praėjusius metus uždirbo tik 11 100 eurų. Ir skirtas jis tik išrinktiesiems – jame remontuotis automobilius gali tik Seimo nariai, Nepriklausomybės akto signatarai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai.

Neseniai buvo atliktas Seimo garažo auditas. Buvo pasiūlyta veiklą optimizuoti, gerokai sumažinti išlaidas. Tačiau Seimo valdyba savo privilegijų susimažinti nesutiko.

Nors Seimo garaže oficialiai dirba dešimtys darbuotojų, panašu, kad darbo metu jie nepervargsta. Pavyzdžiui, oficialiai yra įdarbintas net 21 vairuotojas. Per praėjusius metus buvo net 42 kartai, kuomet vairuotojas neįvykdė nei vieno užsakymo per visą darbo pamainą. O tie tik retkarčiais dirbantys vairuotojai gauna stabilią 1257 eurų ant popieriaus algą.

Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius kartu su LNK laidos KK2 žurnalistais nuvyko į netoliese parlamento esantį Seimo garažą. Parlamentaras prisipažino, kad savo automobilio čia niekuomet neplovė, nes bijo dėl darbų kokybės: „Nesu čia buvęs, neteko. Nelabai patinka. Kitur galbūt geriau nuplauna“, – įsitikinęs Seimo vicepirmininkas.

Nors Seimo garažas veikia jau dešimtmečius ir dešimtmečius dirba į minusą, kol kas jo atsisakyti neplanuojama. Nors Seimo vicepirmininkas A. Nekrošius pripažįsta, kad tokia paslauga Seimui visiškai nereikalinga. „Mes galėtume išorėje nupirkti tą paslaugą gerokai pigiau”.

Beje, Seimo garažą su visu sklypu jau pasisiūlė nupirkti verslininkas Arvydas Avulis. Pradinė pasiūlymo kaina būtų 5 milijonai eurų.

Kodėl Seimo nariai įsikibę laikosi vien milijoninius nuostolius nešančio garažo? Kas naudojasi šio autoserviso ir plovyklos privilegijomis? Išskirtinis tyrimas – šį trečiadienio vakarą, 19. 30 val., KK2 laidoje per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svelniai taiant

svelniai taiant portretas
keistokas straipsnis...gal seimo nariai po darbo turetu pataksuoti???....,kad tas garazas ,,nestu,, nauda???

Alis...

Alis... portretas
šalin privilegijas...

Zosytė

Zosytė portretas
Gerbiami žurnalistai, gal jūs pakapstykite giliau, ar Gerb. Nekrošius tikrai nesinaudojo garaažo paslaugomis????? Ir pasidomėkite ar verslininkas, kuris komentavo KAKADU laidoje nėra suinteresuotas, kad šioje vietoje neliktų garažų. O kam gi nereikėtų šios puikios vietos kokiam nors verslo centrui pastatyti. Gerbiamieji žurnalistai būkite nešališkai ir teisingi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių