Quantcast

A. Verygą etikos sargams apskundė kolega – „valstietis“ A. Kirkutis

Seimo nario Algimanto Kirkučio sprendimą dalyvauti ligoninės vadovo konkurse iš anksto komentavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga interesų konflikto išvengė, bet galėjo sukelti abejonių dėl savo nešališkumo.

Tokį sprendimą trečiadienį keturiais balsais „už“, dviem „prieš“ ir vienai narei susilaikius priėmė Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK), išnagrinėjusi „valstiečio“ A. Kirkučio skundą.

Parlamentaras kreipėsi į etikos sargus, prašydamas įvertinti frakcijos kolegos A. Verygos elgesį.

„Ministras viešųjų ir privačių interesų konflikto nepatyrė, bet iš anksto viešai pareiškęs nuomonę apie A. Kirkučio sprendimą dalyvauti konkurse galėjo visuomenei sukelti abejonių dėl savo nešališkumo ir galimos įtakos atrankos komisijos narių sprendimams“, – išvadą pristatė viena jos rengėjų liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pasak komisijos narės, sveikatos apsaugos ministras prieš prasidedant konkursui pareiškė nuomonę, kad Seimo nario dalyvavimas konkurse gali reikšti akivaizdų interesų konfliktą, tačiau nevertino jo dalykinių gebėjimų ar asmeninių savybių.

A. Kirkutis Seimo komisijai skundėsi, kad A. Verygos „vieši šališki pareiškimai galėjo pakenkti jo organizuojamo konkurso skaidrumui ir paveikti iš jo pavaldinių sudarytos atrankos komisijos narių sprendimą“.

Tas buvo sakyta, bet žmogus yra laisvas ir dalyvauti, ir skųsti. Gaila, aišku, kad taip vyksta su frakcijos kolegomis, bet žmogus yra laisvas priimti sprendimus.

A. Veryga jau vykstant konkursui stebėjosi A. Kirkučio sprendimu ir teigė, kad partiečio dalyvavimas konkurse jam pačiam gali sukelti interesų konfliktą.

Seimo komisijos posėdžio išvakarėse A. Veryga BNS teigė, kad kolegos skundas yra neadekvatus.

„Kad man kiltų interesų konfliktas, tai net klausimo nėra. Mes gi esame vienoje frakcijoje. (...) Aš būčiau turėjęs nusišalinti, tokio mechanizmo net nebuvo numatyta vadovų atrankos tvarkoje“, – sakė ministras.

„Tas buvo sakyta, bet žmogus yra laisvas ir dalyvauti, ir skųsti. Gaila, aišku, kad taip vyksta su frakcijos kolegomis, bet žmogus yra laisvas priimti sprendimus“, – pridūrė jis.

Iš vienuolikos buvusių pretendentų į ligoninės vadovus birželį vykusiame konkurse A. Kirkutis liko trečias.

Prieš patekdamas į Seimą A. Kirkutis buvo Klaipėdos jūrininkų ligoninės Širdies aritmijos diagnostikos ir gydymo laboratorijos vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Kada bus galima patekti pas elektrofiziologus jurininkuose tikras košmaras, metai kaip negaunama talonų žmonių šimtai registratsijos dieną 8val. ryto talonų nebėra, atsakymas trūksta talonų nebėra gydytojų

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Jokio skirtumo: tiek vienas, tiek kitas abu – gandragalviai, abu teršia savo lizdą.

taip

taip portretas
kol viespataus socmafija tol ???????????
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių