Quantcast

Seimo etikos sargai pradėjo tyrimą dėl nepagarbių A. Gedvilo klausimų premjerei

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kreipimusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl nepagarbių „darbiečio“ Aido Gedvilo klausimų premjerei Ingridai Šimonytei, teigia komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

„Seimo pirmininkės kreipimąsi prijungėme prie dar kito kreipimosi – Jaunųjų demokratų sąjungos. Pradėjome tyrimą ir paskyrėme išvadų rengėjus“, – po trečiadienį vykusio Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio Eltai teigė A. Norkienė.

A. Norkienė neatmeta, kad šis klausimas į komisijos posėdį sugrįš liepos mėnesį, tačiau, pažymi ji, sunku pasakyti, ar sprendimas bus dar vasarą.

„Liepos mėnesį planuočiau dar vieną posėdį, kalbėsiu su komisijos nariais, koks jų užimtumas ir kada galėtų prisijungti. Sunku pasakyti, ar vasarą dar išnagrinėsime“, – pridūrė A. Norkienė.

ELTA primena, kad Seime vykusios Vyriausybės valandos metu A. Gedvilas, užduodamas klausimą, susijusį su Kaliningrado tranzito problema, neetiškai ir įžeidžiai pasisakė apie I. Šimonytės asmeninį gyvenimą.

„Ar jūs tautą beraščiais laikote? Priminsiu, kad jūsų, kaip ir šalies vadovo pareiga – užtikrinti taiką Lietuvoje. O ne kurstyti karą. Kas buvo padaryta, kad šalies piliečiai miegotų ramiai? O gal tikrai laukiama, kol jaunus Lietuvos vyrus šaudys Rusijos kariai, o žmonas prievartaus vaikų akivaizdoje? Bepigu, kai nei to, nei kito neturi“, – į I. Šimonytę kreipdamasis teigė „darbietis“.

Dėl šios priežasties parlamento vadovė V. Čmilytė-Nielsen kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti, ar A. Gedvilas savo pasisakymu nepažeidė valstybės politiko elgesiui keliamų reikalavimų bei Seimo statuto nuostatų.

Pastaruoju metu dėl chamiškų ir įžeidžių parlamentarų pasisakymų į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreipiamasi ne pirmą kartą. Seimo etikos sargai jau pradėjo tyrimą dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nario Dainiaus Gaižausko seksistinių replikų, kritikuojant premjerės I. Šimonytės ir Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen pateiktą pasiūlymą.


Šiame straipsnyje: Aidas GedvilasIngrida Šimonytėkaras Ukrainojeįžeidžiantis klausimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių