Quantcast

L. L. Andrikienės vadovaujama Seimo delegacija lankysis Kosove

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkės Laimos Liucijos Andrikienės vadovaujama delegacija trečiadienį pradės vizitą Prištinoje, kur susitiks su Kosovo valdžios atstovais.

„Lietuva visapusiškai ir tvirtai remia nuolatines Kosovo pastangas stiprinti savo valstybingumą, integruoti jį į tarptautinę bendruomenę ir kurti demokratinę, daugiatautę ir klestinčią valstybę“, – Seimo Ryšių su visuomene pranešime cituojama L. L. Andrikienė.

Jos teigimu, Lietuva palaiko Kosovo ketinimą tapti Europos Tarybos nare, o šios šalies   integracija į Europos Sąjungą yra stipriausia geopolitinė priemonė, kuri padėtų išvengti destabilizacijos Vakarų Balkanų regione.

Lietuva tvirtai remia Kosovą jo europinės integracijos kelyje. Vertiname iki šiol pasiektą pažangą.

„Lietuva tvirtai remia Kosovą jo europinės integracijos kelyje. Vertiname iki šiol pasiektą pažangą. Lietuva yra pasirengusi ir toliau dalytis ES integracijos patirtimi su Kosovu per ES Dvynių programos projektus. Mūsų vizito tikslas – paskatinti Kosovą toliau įgyvendinti reformas, būtinas integracijai į ES“, – sakė Seimo delegacijos vadovė.

Nuo trečiadienio iki penktadienio truksiančio vizito metu numatyti susitikimai su aukščiausiais šalies vadovais: prezidente Vjosa Osmani-Sadriu, Kosovo parlamento pirmininku Glauku Konjufca, vicepremjeru Besniku Bislimiu.

Kosovas yra 2008 metais nepriklausomybę paskelbusi buvusi Serbijos provincija, kurią Belgradas atsisako pripažinti. Europos Sąjunga jau daugelį metų tarpininkauja deryboms, skirtoms normalizuoti jų ryšius.


Šiame straipsnyje: Seimasdelegacijavizitas Kosove

NAUJAUSI KOMENTARAI

kosovas - tai istorinės serbų žemės

kosovas - tai istorinės serbų žemės portretas
kosovarai - okupantai kolonistai.

Klpd.

Klpd. portretas
Ei, ei! Tai už ką šita juoda asmenybė gavo šį aukštą postą? Už kokius praeities nuopelnus ir parašą kad tylės kaip žuvis? Pasakykit liberkonservatos:D)

Paziures,

Paziures, portretas
kaip atsistatineja salis po demokratiniu bombu! Tikisi pritaikyti Ukrainoje,uz atitinkamus arbatpinigius...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių