Quantcast

„Seimo dažnis“: apie Seimo koridorius, politinius užkulisius ir mikroklimatą

Prieš prasidedant Seimo pavasario sesijai, startavo nauja tinklalaidė „Seimo dažnis“. Esami ir buvę Seimo nariai bei Seimo kanceliarijos darbuotojai, žurnalistai, nušviečiantys parlamento darbą, ir visi, turintys vertingų patirčių Seimo rūmuose, bus kviečiami jomis pasidalinti naujoje tinklalaidėje „Seimo dažnis“.

Laidos kūrėjai su pašnekovais stengsis atskleisti, kaip veikia įstatymų leidžiamosios valdžios institucija, kokie pokyčiai šiuose rūmuose įvyko per visą Nepriklausomybės laikotarpį ir kaip vyksta kasdienis darbas joje, kai yra išjungiami diktofonai ir kamerų šviesos.

Planuojama, kad pasirodys dvi laidos per mėnesį. Laidos kūrybinė komanda yra Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamentas bei Informacinių technologijų eksploatavimo skyrius. Kalbins Komunikacijos ir informacijos skyriaus darbuotojai.

Naujoje tinklalaidėje planuojamas pokalbis su ilgamete Seimo posėdžių sekretoriato vadove Violeta Gureckiene ir pirmuoju Seimo posėdžių sekretoriato vadovu Albertu Valiu. Pokalbio metu pastarieji dalysis savo atsiminimais apie Kovo 11-ąją, įvykusius pokyčius organizuojant Seimo posėdžius, mėgins įveikti buvusių Seimo pirmininkų citatas apie juos bei prisimins nuotaikingas istorijas iš Seimo posėdžių.

Rūta Petaraitienė ir Matas Maldeikis

Pirmojoje tinklalaidėje „Seimo dažnis“ Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento direktorė Rūta Petaraitienė kalbino neseniai nuolatinio Seimo atstovo Europos Sąjungoje kadenciją baigusį ir į Lietuvą sugrįžusį Matą Maldeikį, šiuo metu einantį Seimo kanceliarijos Protokolo skyriaus vedėjo pareigas.

„Darbas Seimo kanceliarijoje yra toks universitetas: gyvenimo, profesinis ir visoks kitoks, kurio aš negaučiau niekur“, – sakė M. Maldeikis. Per pokalbį jis suabejojo sociologinių apklausų klausimo „Ar pasitikite Seimu?“ formuluote. „Jeigu universitetą pabaigęs sociologas užduoda tokį klausimą, aš nesuprantu, ką jis iš viso veikia. Kas yra Seimas? Vienam Seimas asocijuojasi su vienu Seimo nariu, kitam – su kitu, o trečiam – su kanceliarija. Seimas Lietuvoje yra tokia plati sąvoka, kad sugrūsti tai į vieną yra ganėtinai kvailas dalykas.“

Pokalbio metu aptarta ir viena iš didesnių naujovių Seimo kanceliarijoje – duris prieš pusmetį atvėręs Seimo lankytojų centras. Protokolo skyriaus vedėjas M. Maldeikis džiaugėsi šiuo centru, nes jis suteikia kur kas platesnes galimybes pristatyti Seimą tiek visuomenei, tiek ir užsienio svečiams.

Tinklalaidėje bus galima išgirsti platesnius komentarus ir sužinoti apie mikroklimatą Seimo kanceliarijoje, visuomenėje tvyrančius klaidingus stereotipus, kuo skiriasi kanceliarijos darbuotojai ir jų kolegos užsienio valstybėse.

Žiūrėti tinklalaidę „Seimo dažnis“ galima Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“ arba Seimo paskyroje „PodBean“ platformoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ruošiatės karantino Seime paskelbimui?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių