Quantcast

Seime žlugo ir antroji interpeliacija žemės ūkio ministrui K. Navickui

  • Teksto dydis:

Seime žlugo ir antroji interpeliacija žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui.

Ketvirtadienį 65 Seimo nariai balsavo, kad juos tenkino ministro pateikti atsakymai į interpeliacijos klausimus, prieš buvo 58 parlamentarai, o susilaikė vienintelis Artūras Skardžius iš Mišrios Seimo narių grupės. Pastaruoju metu K. Navicką kritikavęs Kaimo reikalų komiteto pirmininkas liberalas Viktoras Pranckietis balsavime nedalyvavo.

Premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad visi gali dirbti geriau: „Įskaitant ir ministrą“.

Tokiu būdu slapto balsavimo, kuriuo būtų sprendžiama dėl ministro atleidimo iš pareigų, nebeprireikė.

Antrą interpeliaciją atlaikęs K. Navickas po balsavimo teigė, kad interpeliacija nėra pati maloniausia procedūra, bet tvirtino jautęsis tvirtai ir kad ji nepavyks.  

„Jaučiausi tvirtai, ką sakiau ir prieš (interpeliaciją – BNS). Ir dabar dirbame toliau“, – teigė K. Navickas.

Ministras juokavo, kad pagal Seimo statutą iki kadencijos pabaigos jam opozicija dar gali surengti tris interpeliacijas. 

Tuo metu „darbietis“ Andrius Mazuronis tvirtino, kad jei dalis opozicijos Seimo narių būtų buvę posėdžių salėje, interpeliacija būtų pavykusi.

„Žinoma, čia yra ir opozicijos susitelkimo klausimas, ir gebėjimo mobilizuoti Seimo narius“, – tvirtino A. Mazuronis.    

Žinoma, čia yra ir opozicijos susitelkimo klausimas, ir gebėjimo mobilizuoti Seimo narius.

Opozicija interpeliaciją K. Navickui surengė pirmiausia dėl itin prastos situacijos pieno sektoriuje.

Lietuvos pieno gamintojų asociacija kovą prie Seimo buvo surengusi protesto akciją – jos metu ūkininkai reikalavo mažiausiai 40 mln. eurų paramos, kuri būtų leidusi stabilizuoti krizinę situaciją pieno sektoriuje, ir K. Navicko atsistatydinimo.

Tai buvo antroji interpeliacija žemės ūkio ministrui. 2022 metų birželį opozicija šią procedūrą K. Navickui taip pat buvo surengusi dėl padėties žemės ūkio sektoriuje. Tuomet irgi neužteko balsų jį atstatydinti.

Premjerė I. Šimonytė anksčiau sakė, kad žemės ūkio ministro likimas gali priklausyti nuo prasidėjusio pasėlių deklaravimo, kuris vyksta pagal naujas taisykles, sėkmės ar nesėkmės.

„Jeigu šis procesas (pasėlių deklaravimas – BNS) bus kažkokiu būdu nesėkmingas, tada jau už darbo rezultatą, už tai, kad nepadarytas darbas tinkamai, turbūt aš kelti klausimus ministrui turėsiu pagrindo, bet negaliu sakyti, kad tai būtinai bus, nenoriu spekuliuoti“, – Seime yra sakiusi Vyriausybės vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Įvyko taip kaip užbliovė senasis ožys, nors ministeris ir prisišikęs iki ausų bet konservatorių gaujai savas tai tyras kaip srutų duobės vanduo.

jeigu valdanciuju PIS gauja butu sutikus su

jeigu valdanciuju PIS  gauja  butu sutikus su  portretas
Navicko interpeliacija ir butu jy ismete --valdantieji pasirasytu sau mirties nuosprendy , nes Navickas daro visas nesamones ju reikalavimu ir pagal valdanciosios ,,vyriausybes ,,, plana..jis tik bukas dibiliskos vyriausybes planu vygdytojas

Blinda

Blinda portretas
Kiek tas marazmas tesis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių