Quantcast

Seime vyks aštuntasis Vilniaus saugumo forumas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Seimo rūmuose vyks aštuntasis Vilniaus saugumo forumas.

Šiemetiniam renginyje daugiausia dėmesio bus skiriama kolektyvinei gynybai – ketinama aptarti iššūkius ir būdus, kaip ją stiprinti, pranešė Seimas.

„Po 2022 metų vasario 24 dienos Europa aiškiai suprato, kad dabartinė atgrasymo strategija „Atgrasymas buvimu“ nepasiteisino – mažos NATO Europos karinės pajėgos nesuteikia tinkamo atgrasymo didžiulėms Rusijos pajėgoms, sutelktoms rytinėje Europos dalyje, įskaitant Kaliningradą ir Baltarusiją“, – teigiama pranešime.

Anot jo, kai kurios NATO šalys, pavyzdžiui Jungtinė Karalystė, jau patarė pereiti prie naujos – „atgrasymo gynybos“ koncepcijos.

„Situacija Ukrainoje kelia grėsmę ne tik Lietuvos saugumui, bet ir visai Vakarų santvarkai ir jos autoritetui. Besitęsiantis plataus masto karas Ukrainoje verčia mūsų vakarietišką saugumo bendruomenę pergalvoti iki tol taikytas strategijas ir priemones joms įgyvendinti“, – sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„Tam, kad atgrasytume priešą, privalome pereiti prie priešakinės gynybos principo, stiprinti oro gynybą Baltijos ir visame rytiniame NATO flange, atnaujinti regioninius gynybos planus. Tikiuosi, kad šių pokyčių sulauksime įvykus NATO viršūnių susitikimui Vilniuje jau šių metų vasarą“, – tvirtino jis.

Konferencijoje bus nagrinėjama ateities atgrasymo strategija Baltijos regione, akcentuojamas regiono saugumo jautrumas bei NATO ir ES svarba naujų iššūkių akivaizdoje.

Konferencijoje, be kitų, dalyvaus NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoja operacijoms Burcu San (Burdžu San), buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas Benas Hogdesas (Benas Hodžesas), buvęs Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius, kiti.

Forumą organizuoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas su Gynybos paramos fondu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....? AR NE LAIKAS NAMO??

.....? AR NE LAIKAS NAMO?? portretas
Vilniaus SAUGUMO FORUMAS tikiuosi ,kad priims sprendimus ,jog po įvairias aikštes daugiau nesivalkios su vėliavom svetimų valstybių atstovai ir neprimetinės LIETUVAI SAVAS ŠVENTES... PASAULIO PABAIGA TIKRAI--- GREIT KITŲ VALSTYBIŲ ATSTOVAI UŽSIKARS MUMS ANT SPRANDO AR GALVOS... LIETUVĖLĖ TAI MAŽA ŠALIS , MAŽAS PLOTELIS....GAL LAIKAS JIEMS TRAUKTI Į SAVO ŠALĮ....

Būtinai

Būtinai portretas
Reikia to saugumo. Vizualinė tarša Vilniuje tokia, kad net akli žmonės atsiveria nuo tų gauruotų ir šūdo spalvos akių vilniečių moterų su didelėmis burliokių mordomis. Miesto mergaitės išsigimusios, bjaurios, ligotas Tikrai bjaurastis, lūžtančių degtukų storumo kaulėtom kojom ir ryte nuskustas barzdom. Smirdi. Štai, kokio saugumo reikia - nuo bjaurių vilniečių, šlykščių narkomanių.

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Ko ta arestoviciu visur ileidzia? Ar kas tikrino kam jis dirba???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių