Quantcast

Seime vėl atsiranda minčių dėl nuotolinių plenarinių posėdžių

Parlamentarai, jau išbandę  nuotolinį darbą, blogėjant pandeminei situacijai vėl grįžta prie diskusijų apie galimus  nuotolinius Seimo plenarinius posėdžius. Frakcijų nuomonių šiuo klausimu ketina pasiteirauti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Su Seimo pirmininke šiek tiek  kalbėjomės,  ji turbūt kreipsis į frakcijas, kaip frakcijos žiūrėtų, jeigu vėl būtų iškelta idėja, jei situacija  pandeminė blogėtų, bandyti Seimo plenarinius posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu. Ar opozicinių frakcijų  nuomonės tebėra kritiškos, gal jos pasikeitė? Tiesiog Seimo pirmininkė, matyt, to pasiteiraus. Niekas čia per jėgą nieko neplanuoja siūlyti...“, –  ketvirtadienį Seimo seniūnų sueigoje sakė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Jis taip pat parlamentarams priminė apie būtiną kaukių dėvėjimą nuo rytojaus.

„Turbūt visi suprantame, kad Vyriausybės nutarimas, kuris įsigalioja nuo rytojaus dėl privalomo kaukių dėvėjimo  uždaruose patalpose,  jau turi atsiliepti ir mums, kad  koridoriuose ir  visur kitur būtume su kaukėmis. Taip pat dar ryškiau Seimo kanceliarijos darbuotojai turėtų pereiti prie nuotolinio darbo režimo“, – sakė J. Razma.

Pernai gruodį parlamentarai Seimo Statute numatė galimybę rengti Seimo posėdžius ir nuotoliniu būdu.

Nuotoliniai Seimo posėdžiai gali  būti organizuojami, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių arba būtinybės riboti užkrečiamųjų ligų plitimą Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį Seimo rūmuose, kadangi toks susirinkimas keltų pavojų Seimo narių sveikatai ar gyvybei.

Nuotoliniai posėdžiai gali būti  šaukiami motyvuotu Seimo valdybos sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių