Quantcast

Seime prisiekė naujasis ekonomikos ministras R. Sinkevičius

Seime prisiekė naujasis ekonomikos ir inovacijų ministras socialdarbietis 68-erių Rimantas Sinkevičius, kurį prezidentas Gitanas Nausėda antradienį paskyrė ministru.

Pasak prezidento, R. Sinkevičius turi užtektinai patirties ir politinės įtakos, kad galėtų sudėtingu priešrinkiminiu laikotarpiu pasiekti valstybei svarbių rezultatų. Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad ministras turės pakankamai laiko padaryti numatytus darbus.

„Dar pakankamai laiko yra atlikti reikalingus, ypatingai skubius darbus. Dabar pagrindinis lūkestis yra susijęs su mūsų ekonomikos skatinimu, pasekmių po pandemijos ekonomikai mažinimu, pagalbos priemonių efektyvesnio panaudojimo užtikrinimu, pasiruošimu įgyvendinti vadinamąjį DNR ekonomikos planą artimiausiems pusantrų metų“, – teigė premjeras.  

Pasak jo, kaip R. Sinkevičius įgyvendins numatytus darbus, „priklausys nuo jo nusiteikimo ir komandos“.  

S. Skvernelis pripažino, kad R. Sinkevičiaus kandidatūrą su prezidentu suderino „nelengvai“.

„Užtruko (derinimas – BNS) pakankamai ilgai, kadangi buvo ne viena kandidatūra derinama“, – sakė S. Skvernelis.

Valdančiųjų „valstiečių“ Ramūnas Karbauskis žurnalistams Seime tvirtino, kad R. Sinkevičiaus kandidatūra buvo kompromisinis sprendimas. 

„Jis buvo ekonomikos komiteto pirmininkas ir jeigu ieškoti kompromisinio sprendimo, kad ministras dirbs tik keletą mėnesių, kad būtų pakankamai kompetentingas, tai buvo tas sprendimas. Jam nereiks įeiti į kursą“, – teigė R. Karbauskis.

R. Sinkevičius šiuo metu yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotojas ir frakcijos Seime seniūnas. Parlamente jis dirba jau ketvirtą kadenciją, nuo 2017 metų gruodžio vadovavo Ekonomikos komitetui. 2012–2016 metais R. Sinkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus. R. Karbauskio teigimu, L. Savickas buvo geresnis kandidatas negu R. Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Jau ir snukis rodo kad meksta auhogoli

...

... portretas
Ir vėl alkoholis liesis laisvai?.. ką, ir ve'Rygą į tą procesą įjungsit? :s

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Jeigu sugebėjo perskaityti gydytojo išrašytą receptą, tai pasitikrintu - gal jis ir vandeniu vaikščioti moka?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių