Quantcast

Seime – pataisos dėl migrantų priėmimo, apgyvendinimo sistemos pertvarkos

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė pataisoms dėl migrantų priėmimo ir apgyvendinimo sistemos pertvarkos, kuriant specialią agentūrą rūpintis šiais klausimais.

Už Vidaus reikalų ministerijos (VRM) inicijuotą pataisų paketą balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 10 ir 27 susilaikė. Toliau projektus nagrinės Seimo komitetai, svarstymas numatytas rudens sesijoje.

VRM nurodo, kad nauja įstaiga užtikrintų socialinių, apgyvendinimo ir kitų būtiniausių paslaugų migrantams teikimą. Šios įstaigos, taip pat užsieniečių laikinojo apgyvendinimo vietų veiklą koordinuotų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad būtinybę turėti aiškesnę migrantų apgyvendinimo tvarką ir tiksliai apibrėžtas institucijų atsakomybes atskleidė neteisėtos migracijos krizė.

Pasak A. Bilotaitės, migrantų priėmimo funkcijų konsolidavimas leistų efektyviau ir tiksliau nukreipti visus būtinus finansinius, žmogiškuosius bei infrastruktūros išteklius, taip pat kokybiškiau įvertinti ir atliepti į šalį atvykstančių migrantų poreikius.

Agentūrai būtų perduota dalis šiuo metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos vykdomų funkcijų – migrantų pervežimas į apgyvendinimo vietą, apgyvendinimas, aprūpinimas, sveikatos patikra ir priežiūra, teisinių ir vertimo paslaugų teikimo organizavimas.

Kartu būtų keičiamas ir Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymas, nustatant, kad valstybės garantuojamą teisinę pagalbą užsieniečiams organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija arba jos įgaliota institucija, o ne Migracijos departamentas, kurio priimti sprendimai ir būna skundžiami užsieniečių, kaip buvo iki šiol.

Įstatymo pakeitimais tikslinamos ir nuostatos dėl užsieniečių išsiuntimo iš Lietuvos ir užsieniečio maksimalaus sulaikymo termino skaičiavimo. Taip pat užsieniečiams, kuriems suteikta laikinoji apsauga, sudaroma galimybė imtis savarankiško užimtumo veiklos.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos padaliniuose yra apgyvendinta per šimtas migrantų, prieglobsčio centruose – per 40.

Nauja institucija, atsakinga už migrantų priėmimą, savo veiklą turėtų pradėti 2024 metų liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Susirūpins lietuvių padėtimi savo šalyje?Ar gausime tik maltiečių sriubos? Ir išlaikysime atvykėlius?

zmogus

zmogus portretas
atvyksta per patikros punktus ,o per kitur yra nusikaltimas ir yra baustima,jie ka "žverys" kad einacper bet kur ?

a žinot kas silpniausia grandis mūsų valstybės

a žinot kas silpniausia grandis mūsų valstybės portretas
tai bobos, jos pa dlos visur ir visada savo pyz das paklos, kai tik pyz da užkaista taip šalavos ir išsižergia, kas juokingiausia tempe tuos visokius juodšiknius ir svetimkūnius ūrov dus į savo daržą į Lietuvą, pažiūrėkit pardėse kaip jaunimas sako parduotuvėse, vien babcės, dabar pažiūrėkit į mentų suvestines kas daugiausiai miršta vyrai, klausimas, kas naikina Lietuvos vyrus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių