Quantcast

Seime juda į priekį pataisa dėl didesnių įgaliojimų pavaduojančiam ministrui

  • Teksto dydis:

Seime juda į priekį pataisa, kuri pavaduojančiam ministrui suteiktų daugiau galių – jis galėtų priimti sprendimus dėl žmonių priėmimo į darbą ir atleidimo.

Už Vyriausybės įstatymo pataisą balsavo 41 Seimo narys, 26 buvo prieš, septyni susilaikė, dar liko vienas balsavimas dėl pataisos priėmimo.

Pataisas socialdemokratai sako teikiantys dėl sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos ligos, tačiau opozicija kelia įtarimus, jog skubama dėl noro sveikatos apsaugos sistemoje iki rinkimų įdarbinti socialdemokratų aplinkos žmones.

„Tais atvejais, kai ministro galimybės eiti pareigas yra sudėtingos, ir tai užsitęsia, reikia spręsti klausimą iš esmės, o ne ieškoti landų, kaip laikinai pavaduojančiam ministrui suteikti didesnius įgaliojimus. Vis tiek mes turime gerbti tą nuostatą, kad ministras konkrečiai sričiai yra paskiriamas prezidentės. Jei norima kitą ministrą paskirti tik tam, kad pasitvarkytų, savo partinius kadrus įdarbintų įstaigų vadovais, vien dėl to keisti įstatymo neverta“, – sakė konservatorius Jurgis Razma.

Jis teikė pasiūlymą, kad didesnės galios pavaduojančiam ministrui būtų suteikiamos tik tuo atveju, jei jį paskiria prezidentas, bet tam nepritarta. Už tokį siūlymą buvo 26 Seimo nariai, prieš – 13, susilaikė 25 parlamentarai.

Po svarstymo pritarta Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pasiūlytam variantui, kad su darbuotojų priėmimu, atleidimu ir t.t. susijusias funkcijas pavaduojantis ministras galėtų atlikti tik tada, jei ministras, kurį pavaduoja, negali laikinai eiti pareigų ilgiau kaip 60 kalendorinių dienų.

Pirminiame socialdemokratų pasiūlytame projekte pavaduojančiam ministrui buvo siūloma sprendimus dėl darbuotojų leisti priimti be jokių terminų.

Sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas J.Požela nuo rugpjūčio vidurio dėl ūminio pankreatito gydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. Ministras susirgo atostogaudamas.

J.Poželą ligos metu pavaduoja krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Įstatymas neleidžia pavaduojančiam ministrui priimti sprendimų dėl darbuotojų priėmimo į darbą, atleidimo, skatinimo ir t.t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių