Quantcast

Seime aptarti Astravo AE klausimai: viešojoje erdvėje daug spekuliacijų

Energetikos ir darnios plėtros komisija trečiadienį uždarame posėdyje aptarė Lietuvos elektros sistemos pasiruošimą pradėjus veikti Astravo atominei elektrinei (AE). Komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys sako, kad už uždarų durų buvo diskutuojama dėl techninių dalykų, o derybų tarp Baltijos šalių klausimas nebuvo paliestas.

„Nuo pat pirmų sekundžių visi įniko į tuos neskelbtinus dalykus ir visi vienbalsiai nutarė, kad negali būti transliuojama.

Buvo kalbama, diskutuojama, keičiamasi nuomonėmis, kaip visos trys Baltijos šalys galėtų neįsileisti Astravo AE pagamintos elektros energijos. Per visus aspektus perėjome: infrastruktūrinius, teisinius, tarptautinius. Apie detales negaliu labai giliai kalbėti“, – Eltai sakė V. Poderys.

Anot jo, derybinės pozicijos dėl Astravo AE pagamintos elektros energijos nepirkimo nebuvo aptarinėjamos.

„Mums, kaip Seimo nariams, buvo labai naudinga, ir Europos, ir vietinio reguliavimo dalykai, daug ką sužinojome. Juolab viešojoje erdvėje žmonės labai techniškai komentuoja visus reikalus. Matosi viešojoje erdvėje daug spekuliacijų, atmosferos kaitinimo, kuris yra nereikalingas ir neteisingas“, – teigė komisijos pirmininkas.

ELTA primena, kad Baltarusija 2 400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Jėgainę sudarys du 1 200 MW galios blokai.

Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai pripažįsta, kad sutarimo dėl Astravo AE energijos nepirkimo nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

politikas

politikas portretas
o kaip su milijonu istaskymu ignalinos AE uzdarymui? kada bus tyrimas?

...

... portretas
Spekuliacijų?.. o jums galima mums makaronus kabint?.. :s

taigi

taigi portretas
Visi puikiai supranta, kad elektrinė ne bus, o jau yra, laikas tartis buvo kai glušas Qbilas pedalus mynė aplink elektrinę ir iš baltarusių šaipėsi. Ne tik elektrinė veiks, bet ir elektrą iš jos pirksime, klausimas tik ar tiesiogiai, ar tarpininkams mokėsime, o visa kita tik rinkiminis farsas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių