Quantcast

Seimas vis neapsisprendžia dėl padėties žemės ūkyje tyrimo

Seimo Kaimo reikalų komitetas (KRK) vis neapsisprendžia, į kokius klausimus ir kada jis turėtų Seimui pateikti atsakymus dėl situacijos žemės ūkyje. Komitetas dar kartą nepakeitė savo pozicijos – nori pats tirti padėtį.

Trečiadienį komitetui pritrūko laiko priimti sprendimą, parlamentarai išsiskirstė. Nutarta tyrimo klausimą svarstyti kitame posėdyje.

Komitetas per ilgai diskutavo dėl parlamentarės Agnės Širinskienės siūlymo pavesti komitetui aiškintis visus 1991-2016 metų politinius sprendimus, turėjusius esminės įtakos žemės ūkio valdymui, o visus opozicijos, kuri ir buvo tyrimo iniciatorė, klausimus dėl dirbamos žemės įsigijimo nori išbraukti. 

„Tai titaninis darbas. Ar komitetas turi pajėgumų atlikti tokį darbą?“ – klausė socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Komiteto narių darbą sutrikdė ir tai, kad jiems prieš posėdį nebuvo išdalinti pasiūlymai, dėl kurių jie turės balsuoti.

Posėdyje dalyvavusi A. Širinskienė komitetą paragino „saugoti medžius ir pereiti prie darbo ne su popieriais“, o su kompiuteriais.

Komitetui nepriėmus sprendimo dėl tyrimo, Seimas ketvirtadienį nebalsuos, ar pavesti parlamentarams atlikti padėties Lietuvos žemės ūkio sektoriuje analizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių