Quantcast

Seimas skubės priimti rusiškų ir baltarusiškų programų draudimą

  • Teksto dydis:

Neliekant nepaprastosios padėties režimo visoje šalies teritorijoje, Seimas skubės priimti įstatymo pataisą, numatančią rusiškų ir baltarusiškų programų draudimą Lietuvoje.

Visuomenės informavimo įstatymo pataisos projektą pateikęs Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis teigė, kad ją siekiama priimti jau po savaitės, rugsėjo 22 dieną.

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė projektui, už jį balsavo 78 parlamentarai, du susilaikė.

Anot V. Juozapaičio, skuba būtina, kad „neatsirastų duobė“ ir nebūtų atnaujintas propagandinių kanalų retransliavimas.

Mat penktadienį baigia galioti Seimo nutarimas dėl nepaprastosios padėties visoje šalyje, juo tuo pačiu drausta ir dezinformaciją skleidžiančių programų transliacija. Tuo metu naujame nutarime dėl nepaprastosios padėties šis draudimas nebenumatytas, nes šis režimas paliktas galioti tik pasienyje su Rusija ir Baltarusija.

„Kol toje valstybėje (...) dezinformuojama ir kol jie propaguoja karą, propaguoja žmogžudystes, kultūros vertybių naikinimą, tol Lietuvos teritorijoje ten registruotos televizijos ar radijo kompanijos neturi teisės transliuoti šitos dezinformacijos, kad mūsų piliečiai nebūtų veikiami šitos minkštosios galios ginklo, kuriuo mes buvome žudomi 50 metų, kai buvome okupuoti šitos valstybės, nors ji turėjo kitą pavadinimą“, – pateikdamas savo projektą sakė V. Juozapaitis.

Televizijos ar radijo kompanijos neturi teisės transliuoti šitos dezinformacijos, kad mūsų piliečiai nebūtų veikiami šitos minkštosios galios ginklo, kuriuo mes buvome žudomi 50 metų.

Projekte numatyta laikinai drausti Rusijos ir Baltarusijos įsteigtų, tiesiogiai ar netiesiogiai valdomų, kontroliuojamų ar finansuojamų subjektų radijo programų, televizijos programų ar atskirų programų retransliavimą bei platinimą internete. Ši nuostata galiotų iki 2024 metų spalio 16 dienos.

Kultūros ministerijos teigimu, pagrindiniai Rusijos ir Baltarusijos žiniasklaidos kanalai jau yra apriboti po Rusijos invazijos į Ukrainą vasarį Lietuvos institucijų sprendimais ar remiantis Europos Sąjungos, Jungtinių Valstijų sankcijomis.

Seimo pavasarį priimtomis Visuomenės informavimo įstatymo pataisomis institucijos gali greičiau priimti sprendimus stabdyti programų retransliavimą ar blokuoti tokį turinį internete. Už tai atsakinga Lietuvos radijo ir televizijos komisija bei Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.

Seimas antradienį iki gruodžio vidurio pratęsė nepaprastąją padėtį, nuo rugsėjo 19 dienos į šalį nuspręsta neįleisti Rusijos piliečių. Šis režimas visoje Lietuvoje įvestas vasario 24 dieną, Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, ir pratęstas jau antrą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
...subingalviai !!!

skubės ...........

skubės ........... portretas
...... jau taip vidurius paleido , kad net WC ruloninio deficitas - sunaudojo visas atsargas

to man

to man portretas
Tavo išvardytus briedus žiūri neišsilavinę,beraščiai,atsilikę.Koks normalus gali klausytis orlausko anekdotų, o Gorienės išsiviepima satbaido visus nuo ekranų,apie red rūtką nėra kalbos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių