Quantcast

Seimas svarstys G. Sakalausko kandidatūrą į VTEK narius

Seimas svarstys Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen antradienį parlamentui pateiktą korupcijos prevencijos, viešųjų ir privačių interesų derinimo eksperto Gedimino Sakalausko kandidatūrą į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narius.

Artimiausiu metu kandidatas užimti šias pareigas susitiks su Seimo frakcijomis. Birželio 29 d. planuojamas G. Sakalausko kandidatūros svarstymas Seimo plenariniame posėdyje.

G. Sakalauskas 2003–2007 m. dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje, kurioje formavo nulinės tolerancijos korupcijai politiką, diegė, vertino sektorines, šakines ir institucines antikorupcines programas ir priemones, teikė metodinę pagalbą. 2012 m. įkūrė iki šiol veikiančią viešąją įstaigą „Praeventi“, kuri diegė ir palaikė korupcijos prevencijos priemones, praktiškai taikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, rengė etikos kodeksus biudžetinėse ir viešosiose įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse bei akcinėse bendrovėse. Vienus metus buvo AB Lietuvos paštas Saugos ir prevencijos departamento ekspertas.

Antradienį Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen taip pat pateikė Seimui nutarimo projektą, kuriuo siūlo atleisti iš VTEK narių savo noru iš šių pareigų atsistatydinusį  Antaną Šenavičių.


Šiame straipsnyje: SeimasVTEK nariaikandidatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių