Quantcast

Seimas pritarė tautybės pakeitimo asmens dokumentuose supaprastinimui

Seimas antradienį po svarstymo pritarė projektui, kuriuo siekiama supaprastinti tautybės pakeitimo asmens dokumentuose tvarką.

Už balsavo 76 Seimo nariai, prieš – 19, susilaikė 31 parlamentaras.

Nuspręsta, kad dėl šio projekto priėmimo stadijoje Seimas balsuos skubos tvarka.

Siūloma, kad duomenys apie tautybę būtų keičiami ar šiais duomenimis būtų papildomas civilinės būklės aktų įrašas, jeigu asmuo nori pasirinkti vieno iš savo tėvų ar senelių tautybę.

Jeigu tėvai pageidautų keisti vaiko duomenis apie tautybę ar jais papildyti gimimo įrašą, duomenys apie vaiko tautybę galėtų būti keičiami į tėvų ar tėvų susitarimu į vieno iš tėvų, kai tėvų tautybės skirtingos, tautybę ar analogiškai papildomas civilinės būklės aktų įrašas, jeigu vaiko duomenys apie tautybę nebuvo įrašyti.

Pakeitimais taip pat sudaromos sąlygos išbraukti duomenis apie tautybę. Vaiko duomenys apie tautybę galėtų būti išbraukti tik tėvų susitarimu.

Visgi Seimo narė Agnė Širinskienė sukritikavo projektą. Pasak jos, jei projektą Seimas priimtų, skirtingų tautybių senelius turintys gyventojai tautybę galėtų keisti neribotą skaičių kartų.

„Norėčiau atkreipti kolegų dėmesį į tai, kad įstatymas suteikia galimybę asmenims, kurie turi skirtingų tautybių senelius neribotą skaičių kartų pasikeisti savo tautybę, kas, mano galva, nėra protinga. Tikrai buvo galima nustatyti tam tikras sąlygas, kada asmuo, sulaukęs pilnametystės arba keisdamas asmens dokumentą, tautybę nurodo“, – sakė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad Seimas šių metų pradžioje įteisino originalią vardų ir pavardžių rašybą lotyniško pagrindo rašmenimis asmens dokumentuose. Įstatymas numato, kad dokumentuose galės būti įrašytos W, X, Q raidės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Kada bus atskleisti kgb rezervistai?! Ju purvinas darbas tesiasi vis aiskiau.

Arijas

Arijas portretas
Svarbiausia, kad orkai nenoretu Lietuviais tapti, nes isvaizda ju ne Lietuviska.

Kažin

Kažin portretas
KODĖL TAIP ŽEMAI NULEISTAS šis straipsnis? Kad kuo mažiau žmonių jį atkapstytų? Ar tai ne svarbus mūsų valstybei klausimas???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių