Quantcast

Seimas plačiau atvėrė partijas kitų ES šalių piliečiams

Seimas antradienį priėmė pataisas, kurios kitų Europos Sąjungos (ES) šalių piliečiams supaprastino tvarką tapti Lietuvos partijų nariais.

Teisingumo ministerijos inicijuotos pataisos ES piliečiams leis tapti lietuviškų partijų nariais pragyvenus šalyje pusę metų.

Už tokias Politinių partijų įstatymo pataisas balsavo 74 Seimo nariai ir 10 susilaikė. Numatyta, kad pataisos įsigalios nuo kovo mėnesio.

Šiuo metu norėdami stoti į partiją ES šalių piliečiai turi be pertraukos pragyventi Lietuvoje penkerius metus.

Europos Komisija dėl tokio reguliavimo dar 2012 metais yra pradėjusi pažeidimo procedūrą argumentuodama, kad nesilaikoma lygiateisiškumo principo.

Anksčiau Seimas kelis kartus atmetė analogiškus siūlymus dėl paprastesnės užsieniečių narystės Lietuvos partijose.

Teisingumo ministerijos duomenimis, šiuo metu Lie­tu­vos po­li­ti­nėms par­ti­joms pri­klau­so ketu­ri ki­tų Europos Sąjungos vals­ty­bių na­rių pi­lie­čiai, o iš viso po­li­ti­nė­se par­ti­jo­se yra apie 120 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kaip tendencingai naikinama Lietuva - tai verčiama priimti iškrypėliškumą įteisinantys įstatymai , dabar verčia į partijas priimti invazinius elementus , O SEIMAS VISA TAI TENKINA , kam tada reikalinga KONSTITUCIJA ir MŪSŲ PILIETYBĖ

...

... portretas
ACH: "Europos Komisija dėl tokio reguliavimo dar 2012 metais yra pradėjusi pažeidimo procedūrą argumentuodama, kad nesilaikoma lygiateisiškumo principo" - šiaip, mūsų Konstitucijoj parašyta kad "Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika", taip kad - NE kažkokioms svetimoms 'komisijoms mums diktuot - ne tam mes Sausio 13-tą po tankais lindom kad kažkoks naujas 'stiprus centras' mums imtų diktuot. TUO labiau kad stodami į ES mes išreiškėm Viltį kad " kad Europos Sąjunga gerbia savo valstybių narių nacionalinį tapatumą ir konstitucines tradicijas" - JEI yra kitaip, mes GALIM kelt klausimą kad mes buvom apgauti ir - tokią ES paduot į teismą IR tuo pačiu galvot apie LITXIT (nepamirškim kad britams sąjungininkų reikia).

Heras-nuomone

Heras-nuomone portretas
Reikalingas referendumas tokiems klausimams,o po referendumo vyt tuos kurie pasiūlė Lietuvos naikinimo procesui
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių