Quantcast

Seimas pareiškė: nėra politiškai tikslinga ratifikuoti Kubos ir ES susitarimo

  • Teksto dydis:

Seimas trečiadienį priėmė rezoliuciją, kad nėra politiškai tikslinga ratifikuoti Kubos ir Europos Sąjungos (ES) susitarimo.

Ja Seimas „ryžtingai ir nedviprasmiškai pareiškia, kad Kubos Respublikos režimas ir jo ryšiai su Rusijos Federacija, Venesuelos Bolivaro Respublika, Irano Islamo Respublika ir parama teroristinėms organizacijoms, finansuojamoms iš prekybos narkotikais, kelia grėsmę kaimyninėms Lotynų Amerikos regiono valstybėms ir visuomenėms“.

Dokumente teigiama, kad „negalima skatinti Kubos vyriausybę toliau eiti tuo pačiu keliu, nutylint apie minėtas realijas, taip pat kad nėra politiškai tikslinga ratifikuoti ES ir Kubos politinio dialogo ir bendradarbiavimo susitarimo“.

Parlamentas rezoliuciją priėmė už balsavus 82 Seimo nariams ir 17 parlamentarų susilaikius.

Dokumentu siekiama „nesudaryti Kubos Respublikos vyriausybei palankių sąlygų, kurios leistų Kubos Respublikos režimui tęsti savo pavojingos regioninės strategijos įgyvendinimą ir stiprinti Kubos Respublikos žmonių priespaudą“, reikalaujama paleisti politinius kalinius.

Dokumentą pateikė 35 skirtingoms frakcijoms priklausantys parlamentarai, tarp jų – Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis, nariai Emanuelis Zingeris, Laima Liucija Andrikienė bei kiti.

Neratifikuoti ES ir Kubos sutarties Lietuvą yra paraginusi JAV administracija. Lietuva yra vienintelė ES šalis, iki šiol neratifikavusi 2016 metais pasirašyto politinio dialogo ir bendradarbiavimo susitarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Kaip tai, o kaip Pavilionis būčiau mafijozai sureaguos, jam bus krantai kad nesugebėjo užstoti savo chebros.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių