Quantcast

Seimas padidino Lietuvos paramą mokant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karius

Seimas penktadienį vienbalsiai patikslino patvirtino Lietuvos karinių vienetų dalyvavimą dviejose naujose tarptautinėse operacijose, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

103 balsais „už“ priimtu nutarimu Seimas sutiko kitais metais leisti iki 40 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų dalyvauti ES karinėje paramos Ukrainai operacijoje Bendrijos valstybėse narėse, iki 25 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų – Jungtinės Karalystės vadovaujamoje tarptautinėje operacijoje Ukrainos kariuomenės mokymo tikslais „Interflex“.

„Sąjungininkų pastangos didinti paramą Ukrainai kariniais mokymais plečiasi, pradedamos naujos paramos Ukrainai misijos. Lietuva aktyviai prie jų prisidės, nes nuo Ukrainos saugumo priklauso mūsų saugumas. Remsime Ukrainą iki pat pergalės, o po karo tęsime Ukrainos karių mokymus ir toliau“, – pranešime sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Seimas taip pat leido vykdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mokymus ne tik Lietuvoje, bet ir NATO bei ES valstybėse narėse, jeigu yra šių valstybių kvietimas mokymus vykdyti jų teritorijoje. Juose gali dalyvauti iki 60 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų.

Kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija, 2023 metais Lietuvos kariuomenė apmokys apie 1500 Ukrainos karių, iš jų 1100 – Lietuvoje.

ES šių metų rudenį sutarė dėl 15 tūkst. Ukrainos karių mokymo misijos.


Šiame straipsnyje: Seimasparama Ukrainaikarių mokymaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių