Quantcast

Seimas neleido rinkimuose pasinaudoti garsių politikų pavardėmis

Seimas ketvirtadienį atmetė pataisas, kurios būtų leidusios vesti Seimo rinkimų sąrašą nerizikuojant Europos Parlamento (EP) mandatu ar mero postu.

Seimo Žmogaus teisių komiteto vadovas Valerijus Simulikas siūlė braukti nuostatą, kad savivaldybės tarybos nario, mero ar europarlamentaro įgaliojimai nutrūksta, jei jis išrenkamas į Seimą.

Už tokias pataisas po pateikimo ketvirtadienį balsavo 11 Seimo narių, prieš buvo 44, susilaikė 37 parlamentarai.

Pataisas pristatęs V. Simulikas teigė, kad jomis siekiama suvienodinti sąlygas visiems rinkimų dalyviams, tačiau oponentai sakė, jog tai paprasčiausias rinkėjų apgaudinėjimas.

„Koks tikrasis tikslas norėti, kad Europos Parlamento nariai, siekdami išsaugoti mandatą, vestų sąrašą, apgaudinėtų rinkėjus? Ar jie iš tikrųjų ruošiasi (atsisakyti mandato – BNS), gal jūs diskutavote su galimais pretendentais?“ – klausė Seimo pirmoji vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

Koks tikrasis tikslas norėti, kad Europos Parlamento nariai, siekdami išsaugoti mandatą, vestų sąrašą, apgaudinėtų rinkėjus?

V. Simulikas aiškino, jog tikroji pataisų teikimo priežastis – siekis užtikrinti „visų piliečių teisę turėti vienodas žaidimo sąlygas“.

„Mūsų komitetas yra kitoks, kitaip mąstantis ir kitaip žiūrintis į daugelį reiškinių. Mūsų supratimas yra, kad sąlygų suvienodinimas vienodų teisių užtikrinimas yra pagrindinis dalykas“, – tvirtino V. Simulikas.

Prieš kalbėjęs konservatorius Jurgis Razma teigė, jog „neatsitiktinai žiniasklaida šituos projektus pavadino „Uspaskicho projektais“.

„Iš dabar žinomų, teoriškai įmanomų variantų būtent labiausiai tikėtinas Viktoro Uspaskicho noras pratempti sąrašus, o jeigu nedidelė dalis praeina į Seimą, nelabai norisi atsisakyti Europos Parlamento mandato“, – svarstė J. Razma.

Naujienų portalui 15min.lt Darbo partijos vadovas europarlamentaras V. Uspaskichas patvirtino galvojantis dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau EP mandato būtų linkęs atsisakyti tik partijos sėkmės atveju, jei pretenduotų į premjerus ar turėtų didelę frakciją Seime.

„Galiu pasakyti, kad jei negausime tiek balsų, kad galima būtų priiminėti lemiamus sprendimus, aišku, aš tada neisiu. Manęs nedomina nei Seimo nario mandatas, nei ministro postas. Jei bus toks lemiamas balsų skaičius, nuo kurio priklausys esminiai sprendimai, aišku, aš aktyviai įsijungsiu į tą veiklą“, – portalui sakė V. Uspaskichas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JOKIŲ rinkimų asmeniui, Konstitucija neprisiekusiam VISĄ kadenciją tarnauti MUMS!

nejukink

nejukink portretas
briuselio chalujai paleiskitnkoki gaidi su plepute tai ir itiksit savo ponams pasturgalio masazuotojai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių