Quantcast

Opozicijai nepavyko atleisti M. Danielės iš Seimo komisijos vadovių

Seimo opozicijai ketvirtadienį nepavyko atleisti Laisvės frakcijos atstovės Morganos Danielės iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų.

Slaptame balsavime dėl M. Danielės atleidimo už tai balsavo 38 Seimo nariai, trys buvo prieš, du biuleteniai rasti sugadinti. Norint atleisti Seimo pareigūną dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Šiame balsavime dalyvavo tik opozicijos atstovai. Valdantieji nepritarė pareikštam nepasitikėjimui.

Kaip numato statutas, už Seimo pareigūno atleidimą dėl nepasitikėjimo, kad būtų priimtas sprendimas, turi balsuoti ne mažiau kaip pusė visų parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 71.

Ir nebūsiu tildoma nei šitos, nei kokios kitos opozicijos.

M. Danielė jai pareikštą nepasitikėjimą vadino tuščiu politikavimu ir siejo jį su artėjančiais Seimo rinkimais.

„Priklausomybių prevencijos komisija nėra Bausmių ir blaivybės komisija. Šios komisijos tikslas – ne aukštinti vieną ar kitą ideologiją, o nagrinėti problemas ir mokslo įrodymais grįstus jų sprendimus ir pasaulines politikos tendencijas, nuo bet kokių ideologijų atsiribojus. Kaip daugybę metų narkotikų politiką tyrinėjusi specialistė, šią sritį atidžiai sekanti ir toliau, aš tikrai pažadu kalbėti apie pasaulinius pokyčius, mokslo tyrimus ir atsirandančias praktikas. Ir nebūsiu tildoma nei šitos, nei kokios kitos opozicijos“, – ketvirtadienį teigė politikė.

Seimo Priklausomybės prevencijos komisijos pirmininke nepasitikėjimas pareikštas 2021 metų lapkričio 10 dieną. Jį inicijavę opozicijos atstovai tuomet nebaigė procedūros, ją prisiminė po valdančiųjų paskelbto nepasitikėjimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Algirdu Stončaičio.

Nepasitikėjimą M. Daniele inicijavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Asta Kubilienė. Pasak jos, pirmininkės elgesys ir veikla nesuderinami su šios komisijos paskirtimi.

Vienu iš pagrindų atleisti M. Danielę iš pareigų buvo jos prisipažinimas, kad yra vartojusi narkotinių medžiagų.

M. Danielė antradienį teigė nesuprantanti, kaip paauglystės patirtys yra susijusios su suaugusio žmogaus kompetencijomis.

Laisvės frakcijos narė yra siūliusi Seimui panaikinti baudžiamąją atsakomybę už disponavimą nedideliu kiekiu narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šarikovų

Šarikovų portretas
Era. Po rinkimų visi galės šieną ravėti... ir jį rūkyti

Kaunieciui

Kaunieciui portretas
Dalia Kulikauskaitė ne jokia Daniela

Kvaiša !!!

Kvaiša !!! portretas
Kur ,savoms reikmėms , galima nusipirkti LIETUVOJE LEGALIAI ? !
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių