Quantcast

Seimą vėl pasiekė prašymas leisti medžioti su naktiniais taikikliais

Seimui ketvirtadienį vėl planuojama pateikti pataisą, kuri leistų medžioklėje naudoti naktinius taikiklius ir duslintuvus.

Keliolikos skirtingoms frakcijoms priklausančių parlamentarų registruotame projekte siūloma nebedrausti pirkti ir naudoti duslintuvų ir naktinių taikiklių, jeigu tai daro medžioti teisę turintys asmenys.

Panašūs pasiūlymai parlamente jau kelis kartus svarstyti ir anksčiau, tačiau buvo atmetami priėmimo stadijoje. Pastarąjį kartą taip įvyko 2016 metais.

Projekto iniciatoriai siekį įteisinti naktinius taikiklius argumentuoja kova su afrikiniu kiaulių maru, bet kritikai sako, jog naktiniai taikikliai nesuderinami su medžioklės etika ir palengvina darbą kontrabandininkams.

Šernai nešioja afrikinio kiaulių maro užkratą, o šis patenka į nedidelius ūkius ir pradeda plisti tarp kiaulių augintojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gamtos mylėtojas

Gamtos mylėtojas portretas
Bet koks žudymas yra baisus nusikaltimas.Dar baisesnis žudymas, kai jis tampa pramoga išpezusiems ponpalaikiams. Visada pritarsiu tiems, kurie aiškina, kad nereikia kištis į svetimą daržą. Maistui pasigaminti turime fermas, turim žmones, auginančius naminius gyvulius, paukščius. Turim pavyzdžių, turim kišimosi į "svetimus gyvenimus" rezultatus, turime trichineliozę, galų gale, iš Kinijos per skujočius po pasaulį plintantį Covid-19 virusą.O tiems, kurie aiškia, kad būtinas laukinės faunos skaičiaus reguliavimas, siūlyčiau tą darbą pavesti specializuotoms, valstybės remiamoms budelių brigadoms.

Alis...

Alis... portretas
fui...

Anonimas

Anonimas portretas
Dar tiems išsigimėliams mažai ? Gal dar leiskim jiems ir kilpas su minomis naudoti...jau ir taip šiknų iš džipų nebepakelia.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių