Quantcast

Savivaldos rinkimuose iš anksto balsavo 5,2 proc. rinkėjų

Savivaldos rinkimuose per tris išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė 5,2 proc. rinkėjų – truputį daugiau nei prieš ketverius metus, rodo šeštadienį paskelbti Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Savivaldybių patalpose buvo galima balsuoti trečiadienį ir ketvirtadienį, balsavimas namuose vyksta penktadienį ir šeštadienį. Namuose balsuoti gali neįgalieji, ligoniai, sunkios sveikatos būklės senjorai, jie prašymą turėjo pateikti iš anksto.

Aktyviausiai iš anksto balsuoja Neringos gyventojai – savo valią jau pareiškė beveik ketvirtadalis savivaldybės rinkėjų (23,8 proc.).

Išankstiniame balsavime aktyvumas taip pat didelis Birštono savivaldybėje (14,2 proc.), Lazdijų (13,7 proc.), Ignalinos (13,6 proc.) ir Varėnos rajonuose (12,4 proc.).

Didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – išankstinio balsavimo aktyvumas gerokai mažesnis, jis nesiekia trijų procentų.

Prieš ketverius metus tuo pat metu rinkėjų aktyvumas siekė 4,99 proc. Iš viso 2015 metų savivaldos rinkimuose dalyvavo 47 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Šalies gyventojai rinks 60 merų ir 1502 savivaldybių tarybų narius.

Rinkėjų sąraše yra 2 mln. 458 tūkst. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Besmegeniai kavenski

Besmegeniai kavenski portretas
Tai jums gal geriau konservu partija kad valdytu kauna tada visai krahas bus kaunui

Kilbukas

Kilbukas portretas
Dar viena krabo kadensija pribaigs Kauną . Tik aklieji ir kurtieji gali to nesuprast

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nėra tokio asmens už kurį galima būtų Jeigu nėra už ką balsuoti ,nereikia visai balsuoti.Neištesėjo V.Matijošaitis savo pažado rinkėjams ,todėl abejoju juo.Jis tik puikiai savo interesus pasitvarkė,kiti jo pavaduotojai.O Kauno miesto savivaldybė kaip buvo užrakinta nuo gyventojų ,taip ir liko,su tuščiais kabinetais, kuriu darbuotojai gauna atlyginimus ,bet darbe nebūna.Tokia tvarka Kauno miesto savivaldybėje buvo prie konservatrorių, tokia V.Matijošaičio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių