Quantcast

Šaulių sąjunga suvažiavime balsuos dėl kandidato į organizacijos vadus

Lietuvos šaulių sąjunga šeštadienį Kaune vyksiančiame suvažiavime balsuos dėl pasiūlyto kandidato į sąjungos vadus pulkininko leitenanto Lino Idzelio.

Kandidatą į vadus pristatys premjerė Ingrida Šimonytė. Suvažiavimui pritarus L. Idzelis turėtų pakeisti kadenciją baigusį pulkininką Albertą Dapkų.

I. Šimonytė yra teigusi, kad L. Idzelis, kuris yra profesinės karo tarnybos karys, tarnybą kariuomenėje pradėjo 1992 metais, nuo to laiko turi labai įspūdingą karjerą yra turėjęs įvairių veiklų, pozicijų ir atsakomybių. Kandidatą pateikusi Vyriausybės vadovė taip pat pažymėjo, kad šiuo metu L. Idzelis Lietuvos kariuomenėje yra atsakingas už karinio rengimo planavimą.

Vasarį Seime prisistatydamas L. Idzelis pažymėjo, kad galimai agresijai ruoštis reikia iš anksto ir kiekvienas žmogus turi žinoti, koks jo vaidmuo valstybės gynyboje. Kandidatas į Šaulių sąjungos vadus yra sakęs, jog kuomet žmogus tiksliai žino, ką jis turėtų daryti karo atveju, „atsiranda pasitikėjimas savo jėgomis, vadovybe ir valstybe“.

Karininkas taip pat teigė, kad jam imponuoja Izraelio valstybės gynybos modelis su visuotine karo tarnyba.

„L. Idzelis yra ilgametę patirtį krašto apsaugos sistemoje sukaupęs karininkas, užėmęs įvairias pareigas Lietuvos kariuomenėje, įgūdžius tobulinęs Baltijos gynybos koledže Estijoje bei kitose užsienio šalių karinėse mokymo institucijose bei Lietuvoje“, – BNS pateiktame komentare teigia Krašto apsaugos ministerija.

Vyriausybei ir Seimui nusprendus stiprinti Lietuvos šaulių sąjungą, organizacijai buvo smarkiai padidintas finansavimas. 2023-iesiems šauliams skirta 10,8 mln. eurų. Pernai šauliams buvo skirta 7 mln. eurų, 2021-aisiais – 2,2 mln. eurų. 

Vyriausybės vadovė kandidatą vadovauti Lietuvos šaulių sąjungai teikia pagal naują tvarką, Seimui praėjusių metų pabaigoje priėmus naujos redakcijos Lietuvos šaulių sąjungos įstatymą.

Iki šiol Lietuvos šaulių sąjungos vadą skirdavo krašto apsaugos ministras, bet sustiprinus iš išplėtus organizacijos kompetencijas tai darys Vyriausybė.

Pagal naują reguliavimą, Šaulių sąjungos vadą skirs Vyriausybė premjerės teikimu, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pareiškus nuomonę ir jai pritarus Lietuvos šaulių sąjungos suvažiavimui.

Vadas skiriamas ketveriems metams, tas pats asmuo šias pareigas galės eiti ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

Šiuo metu Lietuvos šaulių sąjunga turi apie 13 tūkst. narių. Tikimasi, kad reformavus ir sustiprinus šią sukarintą organizaciją bei padidinus finansavimą šaulių skaičius išaugs iki 50 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seniai metas jauniems patriotams

Seniai metas jauniems patriotams portretas
perimti sąjungos vairą ir siųst ant pečiaus dabartinius ,vegetuojančius pirdylas!

Balsavimas???

Balsavimas??? portretas
Tai kiek yra kandidatų? Vienas Idzelis? Rimta demokratija? Balsavimas kaip pas kaimynus??? Ar ne gėda??? Lietuvos šaulių sąjunga eina gėdingu keliu, kai 1939-1940 metais visai nepasipriešino rusijos okupacijai ir su smetona išsilakstė kuo toliau nuo lietuvos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių